Izvor: Blic, Beta, 20.Nov.2009, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament nastavlja rad u ponedeljak

Poslanici Skupštine Srbije završili su večeras celodnevno zasedanje na kojem su raspravljali u pojedinostima na dva zakonska predloga o smanjenju broja zaposlenih u republičkoj i lokalnoj administraciji, kao i razmatranje amandmana na Predlog zakona o regulisanju odnosa Srbije i zajmoprimaoca ili garanata za preuzete obaveze po zajmovima Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Sednicu će nastaviti u ponedeljak, 23. novembra razmatranjem amandmana na Predlog zakona o klasifikaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << delatnosti, koji je sledeća tačka dnevnog reda.

Na taj zakonski predlog, koji klasifikaciju predviđa kao standard na osnovu koga će se razvrstavati svi oblici organizovanja privrednih društava i preduzetnika prema delatnostima, podneto je 11 amandmana.

Pošto završe raspravu u pojedinostima na taj predlog zakona poslanici bi trebalo da pređu na razmatranje 26 amandmana na Predlog zakona o zvaničnoj statistici, 23 amandmana na Predlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. godine i 22 amandmana na Predlog zakona o popisu poljoprivrede 2011. godine.

Druga sednica jesenjeg zasedanja počela je 26. oktobra, na dnevnom redu je 58 zakonskih predloga i drugih akata, a poslanici su u dosadašnjem toku u načelu i pojedinostima razmotrili 12 tačaka dnevnog reda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.