Izvor: Blic, 16.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament je postao pijaca

Parlament je postao pijaca

Ministar inostranih poslova SCG Vuk Drašković izjavio je juče da hitno mora biti 'uklonjena haška prepreka' kako pregovori sa Evropskom unijom ne bi bili dovedeni u opasnost i 'dramatično pogoršana' pozicija Beograda u pregovorima o budućem statusu Kosova.

Na sednici Glavnog odbora SPO, čiji je predsednik, Drašković je rekao da 'haška prepreka', kako je nazvao zahtev za izručenje Ratka Mladića, mora da bude uklonjena 'veoma brzo', >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer su 'u pitanju sedmice'.

On je ocenio i da bi 'dodatnim pretvaranjem parlamenta u pijacu i raznoraznim stranačkim spekulacijama bili isprovocirani vanredni izbori' na kojima bi pobedile snage od pre 5. oktobra. Drašković je rekao da se zato izmenom izbornog zakona, odnosno smanjenjem cenzusa, mora omogućiti da sve proevropske snage uđu u parlament na sledećim izborima. Povodom optužbi stranaka za kupovinu poslaničkih mandata, lider SPO je rekao da je vlada 'žmurila kada je SPO oteto deset mandata' i dodao da zato sada 'nijedna stranka nije sigurna da joj se neće desiti isto što i SPO'.

Lider SPO je rekao da je potrebno 'mnogo odgovornosti i hrabrosti' i za pitanje Kosova, i naglasio da su zahtevi za povratak suvereniteta nerealni i da slabe pregovaračku poziciju Beograda. On je poručio da niko iz Srbije ne sme da se meša u crnogorski referendum, a da bi njegov rezultat trebalo poštovati 'kakav god da bude'.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.