Parezanovićeva iznad zakona?!

Izvor: Glas javnosti, 10.Feb.2010, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parezanovićeva iznad zakona?!

EOGRAD - Branislava Parezanović, za razliku od kolege vozača Gorana Jovića, nije dobila otkaz iz Skupštine Srbije, već je kažnjena (?!) da i naredne četiri godine sedi na radnom mestu sekretarice. Jedina nepovoljnost u svemu je to što više neće biti sekretarica predsedniku Skupštine, posao koji je obavljala proteklu deceniju.

Slavica: Žao mi je

Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović je rekla da Parezanovićeva više neće raditi u njenom kabinetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i da joj je žao zbog svega što se dogodilo, jer je "Branislava svoj posao radila profesionalno".

"Žao mi je što se ovo sve dogodilo - i zbog ugleda Skupštine, i zbog nje i, na kraju, zbog mog ugleda", rekla je Đukić-Dejanović.

LDP: Skandalozno!

U Liberalno-demokratskoj partiji smatraju da je odluka o kazni skandalozna, ali da je još "skandaloznije kako su službe reagovale na to". Oni su ocenili da je "zloupotreba prava korišćenja automobila u Skupštini praksa u najvišem zakonodavnom telu u zemlji", ali i ukazali na nejednakost kazni koje su izrečene Parezanovićevoj i vozaču Goranu Joviću, koji je otpušten.

SRS: Slavica je kriva

Radikali insistiraju na tome da najveću odgovornost snose predsednik i sekretar Skupštine Srbije. Iz SRS su naglasili da sumnjaju da je "neko u kabinetu toliko samostalan".

DS: Nije adekvatno

U Demokratskoj stranci smatraju da kazna nije adekvatan odgovor na ono što se desilo. Demokrate su istakle da je ono što se desilo apsolutno nedopustivo i da, ukoliko tako nešto piše u pravilniku - pravilnik nije dobar.

Naime, disciplinska komisija parlamenta juče je, tri nedelje od otvaranja postupka, Parezanovićevoj izrekla kaznu, a po svemu sudeći sankcija nije mogla da bude blaža! Ona će biti premeštena iz kabineta predsednice parlamenta na radno mesto referenta u nekom od skupštinskih radnih tela.

Podsetimo, Parezanovićeva i Jović su 18. januara ove godine službenim "audijem" otputovali u Zaječar, gde je sekretarica polagala ispit. Vozilo je korišćeno bez putnog naloga, a u povratku vozač Jović je pregazio telo Pera Đorđevića (21), nastradalog u saobraćajnoj nesreći, pri tom se pozivajući na nepostojeći poslanički imunitet.

Sekretar Skupštine Veljko Odalović smatra da se Parezanovićeva nije bahato ponašala.

- Ovo je najteža kazna, daleko teža od novčane ili prebacivanja na niže radno mesto - uveren je sekretar Skupštine.

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da nije uticala na odluku disciplinske komisije i dodala da Parezanovićeva više neće raditi u njenom kabinetu.

Predstavnici parlamentarnih stranaka danas su oštro negodovali zbog odluke disciplinske komisije.

Nema ni govora o otkazu,pa ona ima najjace oruzje. Crno jagnje medju nogama kratko osisano i tu je kraj price. Jer ovaj Veljko Odalovic mora da je je dobro timari po jagnjetu. . .

Pa OK. Ako je tako onda je sve jasno. Ko je kriv drugima sto ne znaju da iskoriste svoju jagnjad.:)

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.