Izvor: Blic, 24.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paragrafe u ruke!

Paragrafe u ruke!

Jedan od najvažnijih ciljeva Vlade Srbije i srpskog društva je podizanje životnog standarda građana. Lepo je to zamislio premijer Vojislav Koštunica.

Međutim, na Skupštini EBRD koja je - hvala lepo - održana u Beogradu, još jednom je potvrđeno da će bez direktnih stranih investicija ta zamisao ostati samo pusta želja.

Direktor EBRD za istočnu Evropu Olivije Dešamp poručio je da se strani investitori neće zadovoljiti samo muzičkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << umećem domaćih političara, već da ključni problem ostaje nedostatak zakonske regulative kojom se regulišu monopol, birokratske prepreke i zemljišno vlasništvo.

Nedavno je našim građanima saopšteno da će i dalje morati da se rvu za vize pred stranim ambasadama jer SCG nije na beloj šengenskoj listi. A zašto? Zato što naši parlamenti, a imamo ih tri, nisu usvojili odgovarajuće propise koji bi nam omogućili tu privilegiju. Posle ovog šamara, od srpskih političara najmanje se očekuje da okrenu drugi obraz.

Zato, gospodo državnici, ministri i lideri, paragrafe u ruke i poslanike 'za uši'!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.