Papine sumnje umanjile broj hodočasnika u Međugorju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2015, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papine sumnje umanjile broj hodočasnika u Međugorju

Broj italijanskih hodočasnika koji posećuju Međugorje prepolovljen je od kada je papa Franja izrazio sumnje da se Gospa zaista ukazuje u Hercegovini, piše "Njujoprk tajms" čija je reporterka posetila Međugorje.

Poglavar Rimokatoličke crkve je nedavno najavio da će rezultati vatikanske istrage o fenomenu Međugorja uskoro biti objavljeni.

Konačne presude o tome priznaje li Vatikan međugorska ukazanja očekuje se vrlo skoro, a ako je suditi prema papinim nedavnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izjavama to bi mogao biti kraj "bezbrižnog" života za stanovnike hercegovačkog mesta koje se zadnjih godina obogatilo na religijskom turizmu, prenose mediji u regionu.

Papa je u više navrata ironično govorio o fenomenu Međugorja, pa je tako poručivao da "Gospa nije direktor poštanske kancelarije koji svaki dan šalje poruke", a od njegovog sarkazma nisu bili pošteđeni ni "vizionari koji nam mogu reći tačno kakvu će im poruku Gospa poslati danas (recimo) u 16 sati".

Mit o ukazanju Gospe u Međugorju nastao je pre 34 godine kada je grupa od šestoro mladih ljudi, prema vlastitim tvrdnjama, videla viziju Device Marije.

Troje od njih tvrde da i dalje imaju ukazanja i to da im se Gospa ukazuje gotovo svaki dan, obično u isto vreme.

Međugorska ukazanja tokom godina su postala ogroman biznis i to nekada malo mesto, sačinjeno od kamenih kuća, danas vrvi od hotela, restorana i prodavnica suvenira.

Svake godine Međugorje poseti oko milion ljudi, a većinu čine upravo italijanski hodočasnici koji u poslednje vreme, zbog papinih izjava, sve češće zaobilaze Hercegovinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.