Izvor: B92, 11.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao dogovor o javnim preduzećima

Beograd -- Svi dogovori koalicionih partnera u Vladi oko podele čelnih mesta u javnim preduzećima su poništeni. Slede novi pregovori.

Kako je objavio internet sajt Enerdžiobzerver, pozivajući se na izvore u vrhu Demokratske stranke, to znači da više ne važi usmeni dogovor Demokratske stranke Srbije i DS o podeli uticaja u javnim energetskim preduzećima, prema kojima je Koštuničinom taboru pripala Elektroprivreda Srbije, a Tadićevima Naftna industrija i Srbijagas. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema izvoru Enerdžiobzervera, u novoj podeli javnih energetskih preduzeća G17 će insistirati da i dalje po svaku cenu zadrži Srbijagas, koji je kontroliše već nekoliko godina unazad.

U G17 plus su naveli da će se uključiti u pregovore o podeli čelnih pozicija u javnim preduzećima, posebno iz oblasti energetike, u

kojima do sada nisu učestvovali.

U DS-u se, prema saznanjima Enerdžiobzervera, jedan deo članova pobunio zbog takvog razvoja stvari ocenjujući da DSS namerno odugovlačio potpisivanje koalicionog dogovora u delu o javnim preduzećima.

Kako navode, namera DSS je bila da pokaže da javna energetska preduzeća dobro funkcionišu i sa sadašnjim menadžmentom, koji je uglavnom iz redova Koštuničine partije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.