Palmi osam dana da se izjasni o duploj funkciji

Izvor: Glas javnosti, 23.Sep.2011, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmi osam dana da se izjasni o duploj funkciji

BEOGRAD - Agencija za borbu protiv korupcije obavezala je četvero poslanika da u roku od 15 dana prestanu sa istovremenim vršenjem funkcija narodnog poslanika i gradonačelnika, odnosno zamenika gradonačelnika.

To su Nebojša Zdravković, Draginja Damnjanović i Petar Petrović, kao i Veroljub Stevanović kome je Skupština u međuvremenu konstatovala ostavku.

Na osnovu obaveštenja o pokretanju postupka za utvrđivanje povrede Zakona o Agenciji protiv Dragana Markovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << - Palme iz jula, Agencija mu je naložila da se u roku od osam dana izjasni o razlozima istovremenog vršenja funkcija narodnog poslanika i gradonačelnika Jagodine suprotno Zakonu, objavljeno je na sajtu Agencije.

Navodi se da je u međuvremenu Narodna skupština konstatovala ostavku narodnog poslanika Veroljuba Stevanovića koji je i gradonačelnik Kragujevca. Poslanici Nebojša Zdravković, Veroljub Stevanović, Dragi Damnjanović i Petar Petrović su krajem marta 2010. godine zatražili saglasnost Agencije za istovremeno obavljanje funkcija narodnog poslanika i gradonačelnika, odnosno zamenika gradonačelnika.

Agencija za borbu protiv korupcije je istakla da je istovremeno vršenje funkcije poslanika i funkcije u izvršnoj vlasti nespojivo, i da istovremenim vršenjem funkcioneri postupaju suprotno propisima koji uređuju njihova prava i obaveze, zbog čega im je ostavljen rok od 15 dana da se opredele za jednu od funkcija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.