Palmi i Krkobabiću mrvice zbog mira u kući

Izvor: Blic, 10.Apr.2014, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmi i Krkobabiću mrvice zbog mira u kući

Ukoliko SPS bude deo vlade, koalicioni partneri socijalista, PUPS Jovana Krkobabića i JS Dragana Markovića Palme, neće moći da računaju ni na jedno ministarsko mesto, saznaje “Blic”. Jovan Krkobabić, Ivica Dačić i Dragan Marković

Najviše na šta mogu da računaju PUPS i JS u vladi jesu pozicije državnog sekretara i pomoćnika ministra.

- Od ovih stranaka ukoliko SPS bude u vladi, očekuje se da budu deo skupštinske većine. Neće imati ministre, ali mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da ponude svoja najkvalitetnija kadrovska rešenja za mesta sekretara ili pomoćnika - kaže izvor “Blica”.

Ljajić želi trgovinu i turizam

Budući mandatar Aleksandar Vučić potvrdio je juče da će lider SDPS Rasim Ljajić sigurno biti ministar i u novoj vladi, ali nije otkrio koji će resor on predvoditi. Kako saznaje “Blic”, naprednjaci bi Ljajiću najradije prepustili Ministarstvo rada i socijalne politike, jer smatraju da bi on mogao najbolje da obavlja taj posao. Ljajić, međutim, u ovom trenutku ne želi da preuzme taj resor, već bi najradije da zadrži Ministarstvo trgovine i da se tom resoru pripoji turizam - kaže naš sagovornik.

Nije isključeno da ove stranke eventualno mogu da predlože i rešenja za direktore javnih preduzeća. Kako “Blic” saznaje, moguće je da mlađi Krkobabić, Milan, ostane na mestu direktora “Pošta Srbije” jer su rezultati poslovanja tog preduzeća zadovoljavajući.

Međutim, raspodela karata po kojoj SPS ulazi u vladu, a PUPS i JS ostaju s mrvicama vlasti, kako sada stvari stoje, neće dovesti do urušavanja ove dugogodišnje koalicije. Na pitanje o budućem odnosu unutar koalicije, kao i o tome da li su lideri PUPS i JS nezadovoljni odnosom socijalista, u SPS kratko kažu: “Zašto bi se bilo ko ljutio, SNS je pobedio na izborima.”

Posle prekjučerašnjeg razgovora lidera SNS Aleksandra Vučića i koalicije okupljene oko SPS, postalo je izvesnije da će socijalisti ući u vladu. Međutim, na sastanku nije bilo govora o tome na koje bi resore i pozicije SPS mogao da računa. Konkretni predlozi trebalo bi da uslede tokom vikenda, eventualno u ponedeljak, nakon Glavnog odbora SNS u petak ili subotu.

Kako se nezvanično navodi, lider SPS Ivica Dačić mogao bi da računa da nastavi pregovore o Kosovu i dobije mesto potpredsednika vlade. Osim njega, u vladi bi resor mogao da dobije još i dosadašnji ministar saobraćaja Aleksandar Antić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.