Palma na bazenu

Izvor: Politika, 22.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma na bazenu

Iza predsednika Opštine Jagodina Dragana Markovića Palme ostaće Akvapark. Pod tim imenom, na 30.000 kvadrata, nalaze se četiri bazena, tobogan dugačak 400 metara, igrališta za tenis, košarku, rukomet, fudbal, odbojku, karting, restorani, picerije, poslastičarnice, kafići, disko barovi, parking... Kaže da za vikend očekuje i do 8.000 ljudi. Ne samo iz Jagodine. Da ovo nije njegova "zadužbina" napravljena parama Opštine, Palma bi verovatno zamerio zbog imena "Akvapark". Kakva, "akva" i >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << to u izletničkom kompleksu "Potok" i ispod Đorđevog brda. Ipak, on je svoj "Akvapark" završio pre nego Žarko Paspalj svoj u Novom Beogradu.

Mada, da je neko iz DOS-a smislio da se to tako zove, Palma bi verovatno rekao da to može da bude samo Vodeni park ili Zabavni park".

Jer, za Palmu povodom DOS-a nema sumnje. Zato je kao šef Poslaničke grupe SSJ-a, tokom rasprave o poverenju Nataši Mićić, pozvao policiju da "izvrši državni udar" i da pozove vojsku i time "spase" Srbiju. Zbog kršenja Poslovnika udaljen je 90 dana sa sednica. Kasnije je izjavio da su ga "ponele emocije", ali je rekao i da dalje misli da je vlada DOS-a "izdajnička i da je slala sve one koji su branili srpski narod u Hag".

To je očekivano ponašanje za šefa stranke čiji je osnivač Željko Ražnatović Arkan. Komandant "tigrova" je lično otvorio i "Palmu plus", Palminu privatnu televiziju, koju je nedavno prepustio sinu. Valjda da ne bi bio istovremeno i vlasnik televizije i predsednik Opštine. Mada, kad može Berluskoni, što ne bi mogao i Palma.

Doduše, nije bogat kao Italijan, ali zna posao. Tako je 1995. godine, u vreme sankcija, poneo titulu najboljeg preduzetnika kao vlasnik autotransportnog i trgovinskog preduzeća ATP "Palma". Privatnik je 27 godina i sasvim je jasan: "Znam i da orem i da muzem krave, da vodim televiziju, da napravim i završni račun preduzeća. Najveći fakultet je životni fakultet".

Radi, ali i rukovodi. Bio je potpredsednik FK "Obilić", predsednik je fonda "Treće dete" za Pomoravski okrug (oženio se sa 19 godina, ima dva sina, jedan je harmonikaš, drugi menadžer) i Kik boks saveza Srbije i Crne Gore. Kada se Dragan Šutanovac pojavio na jednom kik boks turniru, Palma je prokomentarisao da je to kao da je došao na parastos Arkanu.

Bio je to odgovor na Šutanovčevo spočitavanje Vojislavu Koštunici da je u koaliciji sa Arkanovim saborcem. Istine radi, Palma je u koaliciji sa Koštunicom preko posrednika, preko Velimira Ilića. Zato možda i nije bio sa Koštunicom, 13. januara pred Domom Skupštine Srbije na proslavi Srpske Nove godine. Ali su, kada je ženio sina, kod njega u Jagodini bili Aleksandar Popović i Dejan Mihajlov, a Koštunica je poslao čestitku. Bio je tu i ruski ambasador Aleksandar Aleksejev. A telefonom se javio i Vojislav Šešelj. Stigla je sa opravdanim zakašnjenjem i Svetlana Ražnatović, za Palmu simbol umetnosti i humanosti, koju bi on slušao uvek, a "Rolingstonse" – nikad.

Palma, Srbin, pravoslavac, slavi Svetog Jovana, letovao je lane u Monaku, o svom trošku. Kaže da je nosio dugu kosu i vozio motor kada je to bila moda. Veruje da mu je Bog pomogao da bude u modi "i zato sada vozim džip – zato što mi je kosa kratka."

Ivana Anojčić

[objavljeno: 22.07.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.