Palićani dužni da se priključe na novoizgrađenu kanalizaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2021, 11:06

Palićani dužni da se priključe na novoizgrađenu kanalizaciju

Stanovnici Palića u čijim ulicama je u sklopu projekta Zaštita biodiverziteta jezera Palić izgrađena kanalizaciona mreža, imaju šest meseci da se na tu mrežu i priključe, a ukoliko to ne učine, o tome će nadležno javno preduzeće obavestiti inspekcijske službe.

“Uslov je da je objekat građen sa građevinskom dozvolom, odnosno da je legalizovan ili ozakonjen i da je upisan u katastar nepokretnosti, a nalazi se na delu ulice ili se graniči sa ulicom u kojoj je izgrađena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ulična kanalizaciona mreža, u skladu sa izdatim uslovima. Troškove priključenja snosi podnosilac zahteva”, saopštilo je Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija.

Anketiranje građana Palića o zainteresovanosti za priključenje na kanalizaciju sprovedeno je pre četiri godine, kada je više od 700 domaćinstava izrazilo spremnost da se priključi na kanalizaciju.

Uspeh akcije bio je neophodan za obezbeđenje novca iz Nemačke kojim je kanalizaciona mreža izgrađena, u sklopu projekta rešavanja zagađenosti Palićkog jezera koji Nemačka Vlada finansira sa bespovratnih 6,5 miliona evra.

Prikupljanje najmanje 700 izjava o zainteresovanosti bio je uslov da se krene s projektom izgradnje mreže duge 26 kilometara zahvaljujući kojoj će najveći deo naselja Palića biti priključen na kanalizaciju.

Kako je tada predočeno, oni koju iskazali spremnost za priključenje na buduću kanalizacionu mrežu imaće više povoljnosti pri plaćanju u odnosu na ostale. Priključak, kako je tada predstavljeno, za ove građane će koštati 27.000 dinara i imaće mogućnost plaćanja na 24 rate ili dvadeset odsto popusta ukoliko plaćaju ceo iznos.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.