Palić očekuje 30.000 gostiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2017, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palić očekuje 30.000 gostiju

Luna park, vašar starih zanata, rekreacija, aeromiting, jedriličarska regata.... Lepota prirode i bogat program privukao je i ove godine na Palić veliki broj posetilaca kako iz cele Srbije tako i susedne Mađarske.

"Već deset godina dolazim na Palić za 1. maj. Uvek je bilo lepo i prijatno, bilo je puno ljudi. Međutim, imam utisak da ih je, iz godine u godinu, sve manje", kaže jedan od posetilaca.

Neki od njih nose u srcu i Palić i međunarodni Praznik rada. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Palić je najbolja destinacija u Srbiji za proslavu 1. maja. Treba slaviti, ali se treba i boriti za radnička prava", kaže jedan od posetilaca proslave na Paliću.

Organizatori očekuju da će posetioci biti zadovoljni, o čemu svedoči i podatak da su popunjeni svi hotelski kapaciteti.

"Ovo je dan kada Palić prelazi iz zimske u letnju sezonu i postaje jedan veliki luna park, veliki restoran pod otvorenim nebom i veliki bazar rukotvorina. Organizovano je dosta manifestacija, što kulturnih, što sportskih tako da će gosti na Paliću biti veoma zadovoljni", kaže Nebojša Daraboš, direktor JP „Pasrk Palić".

Organizatori očekuju da će Palić, tokom četiri dana, posetiti oko 30.000 gostiju iz zemlje i inostranstva kako bi proslavili međunarodni Praznik rada. U isto vreme, u Subotici je održan protest na kome je zatraženo poboljšanje položaja radnika.

Udruženja građana „Solidarnost" i „Centar Tito" su na Trgu slobode u Subotici održali protest pod nazivom „Nećemo više da radimo džabe". Među onima koji su potpisali peticiju je i Eržebet Olajoš Nađ.

"Zalažemo se za to da se od poštenog rada može pošteno živeti, bez obzira da li ste slikar, inženjer ili spremačica", objašnjava Eržebet Olajoš Nađ, jedna od potpisnica peticije.

Ova udruženja traže izmenu Zakona o radu.

"Prikupljamo potpise za izmene i dopune Zakona o radu jer dosta toga u njemu nije onako kako mi smatramo da bi trebalo da bude. Na primer, jedna od odredbi kaže „Zaposleni ima pravo na zaradu". Šta to znači? To je, kao po onoj narodnoj: „Može da bude, a ne mora da znači". A to ne može tako", kaže Vanja Dragojlović iz Udruženja građana „Solidarnost".

Ova udruženja građana smatraju da međunarodni Praznik rada i dalje mora da bude simbol borbe za veća prava radnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.