Pak: Nadležni da reaguju na napade na predsednika Nikolića u tabloidima

Izvor: Blic, 29.Sep.2015, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pak: Nadležni da reaguju na napade na predsednika Nikolića u tabloidima

Očekivali smo da nadležne institucije reaguju na neistine i napade tabloida na predsednika Republike, ali do toga nije došlo, izjavila je danas savetnica za medije predsednika Srbije Stanislava Pak.

- Da li iza kampanje stoje tajkuni, ja neću da ulazim u to, ali nadležne institucije bi trebalo da to utvrde, a na kraju krajeva, oglasio se i NUNS - navela je Pak za B92.

Ona kaže da je kampanja pojedinih tabloida protiv Tomislava Nikolića vidljiva svakog dana, a da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su metode kojima se tabloidi koriste ispod svakog nivoa.

- Tu se radi o kršenju novinarskog kodeksa, morala, i govore se "najstrašnije stvari", iznose "neshvatljive neistine" - navela je Pak, ali je istakla da, prema izveštajima kojima raspolaže, građani ne veruju u te priče.

Pak je, na pitanje o vanrednim izborima, rekla da je odluka na predsedniku vlade Aleksandru Vučiću, a da će predsednički biti održani 2017. godine.

Ona je rekla da, ukoliko premijer Srbije bude smatrao da je za Srbiju korisno da budu ti izbori, oni će biti održani i predsednik Srbije će podržati tu odluku predsednika vlade.

- Predsednik podrzava stranku koju je osnovao, podržava politiku vlade u kojoj je većina iz SNS - istakla je Pak.

Kad je reč o predsedničkim izborima, oni će biti održani 2017, budući da, kako je istakla, ne postoji nijedan razlog da se oni održe ranije, jer predsednik Srbije na najbolji mogući način obavlja svoj posao i gradjani to vide.

- Ukoliko bi ti izbori bili održani ranije, samo bi predsednik izgubio vreme, jer su u planu odredjene spoljnopolitičke aktivnosti i sada nije ni vreme, ni mesto za to - rekla je Pak.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.