Pajtić sa delegacijom nemačke SDP

Izvor: Akter, 24.Avg.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić sa delegacijom nemačke SDP

Delegacija Demokratske stranke (DS) sa predsednikom Bojanom Pajtićem na čelu primila je danas delegaciju poslanika nemačkog Bundestaga i gradonačelnika iz Socijaldemokratske partije Nemačke

Nakon sastanka Pajtić je naveo da se razgovaralo o teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji u Srbiji u kojoj ima više od million nezaposlenih, saopštila je DS.

On je, kako se navodi, podsetio da su tri velike nemačke internacionalne kompanije, umesto da dođu u Srbiju za >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << šta su prvobitno bile zainteresovane, odlučile da odu u Makedoniju i istakao važnost da prijatelji iz SDP Nemačke pomognu da nemački investitori dođu u Srbiju.

Podsećajući da je nemačka Socijademokratska partija poznata po svom zalaganju za prava radnika i po veoma bliskom odnosu sa sindikatima, Pajtić je naglasio da je cilj Demokratske stranke da sindikalni život u Srbiji unapredi u toj meri da sindikati budu neka vrsta kontrolnog mehanizma za vlast.

U saospstenju se navodi da je s obzirom na to da je Josip Juratović poznat po svom zalaganju za mir u regionu, baš kao i njegove stranačke kolege predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc i potpredsednik Vlade Nemačke Zigmar Gabrijel, proces pomirenjau regionu je bio jedna od tema sastanka.

I Pajtić i Juratović su ocenili da je taj princip oštrom retorikom pojedinih poredstavnika vlasti Srbije i pojedinih predstavnika vlasti Hrvatske značajno narušen u nedeljama koje su iza nas, podsećajući na to da je Demokratska stranka i u poslednjoj deceniji dvadesetog veka, iako je bila u opoziciji, bila veoma značajna za pomirenje u regionu, navodi se u saospstenju.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Pajtić sa delegacijom nemačke SDP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2015

Delegacija Demokratske stranke (DS) sa predsednikom Bojanom Pajtićem na čelu primila je danas delegaciju poslanika nemačkog Bundestaga i gradonačelnika iz Socijaldemokratske partije Nemačke...Nakon sastanka Pajtić je naveo da se razgovaralo o teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji u Srbiji u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.