Pajtić i Mrkonjić postali drugari

Izvor: Blic, 09.Nov.2015, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić i Mrkonjić postali drugari

Bojan Pajtić i Milutin Mrkonjić su, kako saznaje „Blic“, ovih dana popili kafu i ispričali se, mada obojica tvrde da to nije najava političke saradnje DS i SPS.

Njih dvojica su u petak predveče zajedno sedeli u jednom restoranu u Krunskoj ulici u Beogradu, gde Mrkonjić živi, a DS ima centralu. Prilikom susreta, za koji su obojica „Blicu“ rekli da je bio slučajan, srdačno su se pozdravili, popili kafu i popričali o aktuelnim temama. U društvu počasnog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SPS Mrkonjića bila je pevačica Ana Bekuta.

- Za razliku od ovih mladih modernih političara, ja razgovaram sa svima. Sedeo sam u restoranu, Pajtić je došao jer je imao sastanak sa nekim. Popili smo kafu i malo popričali - priča Mrkonjić, koji ističe da on „nikada neće izneveriti SPS“.

Slično je “Blicu” kazao lider DS Pajtić.

- Stigao sam pet minuta ranije na sastanak, pa su me Mrkonjić i gospođa Bekuta ljubazno pozvali da sednem za njihov sto dok moj sagovornik ne dođe. Malo smo popričali. Rekao sam im da je gospođa Bekuta jedna od retkih dama na srpskoj estradi - kaže Bojan Pajtić.

Nisu Bojan Pajtić i Milutin Mrkonjić jedini iz redova DS i SPS koji lepo komuniciraju. Na vezi su i Borislav Stefanović i Branko Ružić, dvojica najvećih buntovnika u redovima te dve stranke. Naime, kako je Stefanović nedavno izjavio za „Blic“, on je nekoliko puta kontaktirao s Ružićem posle kritika na račun SNS i Aleksandra Vučića. Ipak, Ružić je u tim razgovorima „uvek bio neodređen“, kaže Stefanović, koji dodaje da ne veruje da je njegov kolega iz SPS spreman da ode u opoziciju.

I lider demokrata i stari socijalista poručuju da njihov susret nema veze sa politikom, odnosno da bi spekulacije o političkoj saradnji DS i SPS predstavljale „glupost“.

Ipak, činjenica je da funkcioneri SNS iz dana u dan ponižavaju SPS i da PUPS preti da će da napusti socijaliste, a da je DS ugrožena pravljenjem saveza Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića. Da li će uskoro SPS i DS biti osuđeni jedni na druge?

Bojan Klačar, izvršni direktor CeSID-a, kaže za „Blic“ da će saradnja DS i SPS postati realna ako socijalisti ispadnu iz vlasti.

- Ako bi se desilo da posle izbora SPS više ne bude deo Vlade, ili ako dođe do rekonstrukcije Vlade prilikom koje bi SNS izbacila socijaliste iz koalicije, saradnja DS i SPS biće i te kako moguća - objašnjava Klačar.

On kao posebno zanimljivo navodi to što u javnosti sukob između ove dve stranke kao da ne postoji.

- Više se svađaju SPS i SNS nego SPS i DS - zaključuje Klačar.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.