Pajtić i Mentone o ekonomskoj saradnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić i Mentone o ekonomskoj saradnji

Vojvođanski premijer Bojan Pajtić i zamenica ambasadora Švajcarske Polin Mentone razgovarali su danas u Novom Sadu o potencijalima tog grada, koji će u maju naredne godine posetiti delegacija grada Bazela, saopšteno je vojvođanske vlade.

Delegacija Bazela će Novi Sad posetiti radi upoznavanja sa potencijalima za ulaganje kompanija iz Švajcarske.

Na sastanku je naglašeno da će iskustvo iz prekogranicne saradnje Bazela sa gradovima u Nemčkoj u projektu vezanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za javni transport preko Rajne biti važno i za Vojvodinu, navedeno je u sapštenju.

Istaknuto je da je Vojvodina do sada uspešno realizovala najveći broj projekata prekogranične saradnje koju Srbija ostvaruje sa susednim zemljama.

Ukazano je i da prisustvo srpske zajednice u Švajcarskoj predstavlja neiskorišćeni potencijal u odnosima dve zemlje, kao i Vojvodine i švajcarskih kantona.

Iz Švajcarske je na teritoriji Vojvodine registrovano 11 kompanija, koje su investirale oko 70 miliona evra i zaposlile oko 1.250 radnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pajtić i Mentone o ekonomskoj saradnji

Izvor: RTS, 07.Sep.2015

Vojvođanski premijer Bojan Pajtić i zamenica ambasadora Švajcarske Polin Mentone razgovarali su o potencijalima Novog Sada. U maju sledeće godine, Novi Sad će posetiti delegacija grada Bazela, saopštili su iz vojvođanske vlade. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.