Pajtić: Vojvodina naslonjena na Austriju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2014, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Vojvodina naslonjena na Austriju

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je danas da je Vojvodina "naslonjena na Austriju" i ekonomski, i kulturološki, i civilizacijski.

"Austrija je zemlja na koju smo naslonjeni ekonomski, o čemu govore podaci o skoro izbalansiranoj robnoj razmeni, ali i kulturološki i civilizacijski", rekao je Pajtić u razgovoru sa ambasadorom Austrije u Srbiji Johanesom Ajgnerom.

Pajtić je naveo da je Austrija jedan od najvećih investitora u Vojvodini i da je pružila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << značajnu podršku privrednom razvoju pokrajine, jer je preko svoje državne razvojne agencije finansirala više projekata iz Programa privrednog razvoja Vojvodine, preneo je Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Uzmeđu ostalog to su Fond za promociju investicija u Vojvodini (VIP fond) i Edukativni centar, a u Vojvodini radi dvadesetak kompanija iz Austrije.

Pajtić je posebno istakao izuzetno razvijenu saradnju Vojvodine i austrijske pokrajine Štajerske, koja se, na osnovu sporazuma iz 2003.

godine, između ostalog, odvija u oblasti privrede i uvođenju novih tehnologija u agroidnustriji, kroz saradnju univerziteta i drugim oblastima.

Ambasador Austrije i predsednik Pokrajinske vlade složili su se da su iskustva iz dosadašnje saradnje veoma pozitivna i da Dunavska strategija otvara mogućnost novih projekata.

Pajtić i Ajgner su razgovarali i o potrebi donošenja zakona o nadležnostima i zakona o finansiranju Vojvodine, kao i o medijskim i intelektualnim slobodama, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: Vojvodina je "naslonjena" na Austriju

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2014

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je danas da je Vojvodina "naslonjena na Austriju" i ekonomski, i kulturološki, i civilizacijski. ..Austrija je jedan od najvećih investitora u Vojvodini: Bojan Pajtić.. .."Austrija je zemlja na koju smo naslonjeni ekonomski, o čemu govore podaci...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.