Izvor: B92, 06.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Statut, pa izbori

Novi Sad -- Bojan Pajtić kaže da sadašnji saziv Skupštine Vojvodine treba da usvoji novi statut Pokrajine bez obzira na pokrajinske izbore.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine i potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić je za Dnevnik rekao da Izvršno veće uveliko priprema novi statut i da on može biti usvojen nezavisno od toga da li će pokrajinskih izbora biti ove ili sledeće godine. On navodi da ceo posao može da bude okončan za dve ili tri sedmice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prema njegovim rečima, sadašnji saziv Skupštine Vojvodine dovoljno je liberalan i reformski opredeljen da u novom statutu naznači da u Vojvodini više nema nacionalnih manjina, već konstitutivnih naroda, i da oni imaju garanciju zastupljenosti i u parlamentu i u pokrajinskoj vlasti.

"Tu je i čitav niz drugih odredbi koje sadrže esenciju pozitivne evropske prakse i o kojima odluku treba da donese aktuelni parlament", dodao je Pajtić.

Skupština Vojvodine ipak radi

Sekretarka Skupštine Vojvodine Marija Žekić izjavila je da Skupština Vojvodine nije u blokadi i da se rad parlamenta odvija na uobičajen način.

"Skupština radi na način koji je uobičajen za rad između dve sednice", kazala je Žekićeva i objasnila da se skupštinski odbori i radna tela sastaju nesmetano.

Bojan Pajtić od proteklog petka više puta je ponovio da je Skupština Vojvodine blokirana i za to optužio predsednika vojvođanskog parlamenta iz Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Kostreša, njegovim pozivom na bojkot.

Žekićeva je kao ilustraciju da Skupština Vojvodine funkcioniše navela i danas održanu sednicu Odbora pokrajinskog parlamenta za privatizaciju.

Prema njenim rečima, sednice skupštinskih odbora održavaju se bez problema, a Izvršno veće Vojvodine u poslednje dve-tri nedelje nastavlja da upućuje materijal i predloge za razmatranje i usvajanje skupštinskim telima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.