Pajtić:Odnosi Kine i Srbije tradicionalno dobri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2014, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić:Odnosi Kine i Srbije tradicionalno dobri

Lider DS Bojan Pajtić izjavio je danas, na međunarodnoj konferenciji u organizaciji Kominističke partije Kine, da su odnosi Srbije i Kine, bez obzira na veliku nesrazmernost dve zemlje, tradicionalno dobri i prijateljski.

Pajtić je, u govoru na skupu "Partija i dijalog sa svetom", rekao da je DS doprinela dobrim odnosima dveju zemalja, kada je 2009. godine potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu između Kine i Srbije.

On je rekao da su prijatelji iz Kine u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << započeli s realizacijom brojnih, veoma značajnih projekata, kao što su revitalizacija termoelektrane Kostolac B, most Zemun - Borča ili deonica autoputa na Koridoru 11 te da je Srbija veoma zahvalna Kini i na nesebičnoj pomoći posle katastrofalnih poplava koje su ovog proleća zadesile veliko područje Zapadnog Balkana.

"Nadamo se intenziviranju naše saradnje i razmeni iskustava, tim pre što neke potrebe mala Srbija deli s velikom Kinom - od potrebe za modernijom i produktivnijom poljoprivredom i kvalitetnijim obrazovanjem, do jačanja energetskog sektora i smanjivanja jaza između metropole i ruralnih celina", rekao je Pajtić.

Kako je dodao, svi smo svesni činjenice da reforme odavno nisu stvar izbora, nego imperativ i da su društva koja stoje, društva koja propadaju.

Prema njegovim rečima, ako nešto može da bude interesantno našim kineskim prijateljima iz srpskog iskustva, to je činjenica da nema jačanja domaće potražnje i potrošnje bez najšire shvaćenog srednjeg sloja građanstva.

On je dodao da je kao premijer srpske pokrajine Vojvodine, imao čast da potpiše sporazum o uspostavljanju prijateljskih odnosa između Vojvodine i kineske provincije Guangdong.

"Time smo načinili još jedan važan korak na promociji prijateljskih kontakata između naših naroda i na razvijanju saradnje, naročito u oblasti privrede, naučno-tehnološkog razvoja, zdravstva i obrazovanja", rekao je Pajtić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odnosi Srbije i Kine tradicionalno dobri

Izvor: RTS, 04.Sep.2014

Bez obzira na veliku nesrazmernost dve zemlje, odnosi Srbije i Kine tradicionalno su dobri i prijateljski, rekao lider DS-a Bojan Pajtić na na međunarodnoj konferenciji u organizaciji Kominističke partije Kine. ..Pajtić je, u govoru na skupu "Partija i dijalog sa svetom", rekao da je DS doprinela...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.