Pajtić: Građani će srušiti Vučića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2014, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Građani će srušiti Vučića

Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine i lider opozicione Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da Vladu Srbije na čijem je čelu Aleksandar Vučić neće srušiti političke stranke, već nezadovoljni građani. Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada neće vladati protivno volji građana i da bi ga bilo sramota da vlada sa šest, 16 ili 26 odsto podrške naroda.

"Politika Vlade Srbije u tolikoj meri egzistencijalno ugrožava građane i toliko je zavladao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << očaj i beznađe, da neće biti potrebno učešće političkih stranaka u njegovom rušenju", izjavio je Pajtić za subotnje izdanje lista Politika.

Pajtić je rekao da ne poziva na građanske nemire, ali da je narod već na ulicama.

"Na ulicama su advokati i prosvetni radnici, i ne vidim da će taj proces biti zaustavljen. Ljudi žive sve gore, a vlast je bahata i arogantna i na njihove probleme odgovara kako se plate smanjuju manje od penzija jer penzioneri ne treba da nose odela ili kako je smanjivanje plata i penzija investicija u budućnost", rekao je on.

Lider DS-a je rekao da ta tvrdnja nije izbegavanje odgovornosti za učinjeno dok je na vlasti bila njegova stranka.

"Na tu mantru u četvrtoj godini vladavine SNS-a kako je DS odgovorna za sve, odgovaram samo jednom rečenicom: 'Tito, Milošević, Koštunica i Tadić su Srbiju zadužili 15 milijardi evra, a Aleksandar Vučić za dve i po godine sedam milijardi evra", rekao je on.

Pajtić je dodao da će predstavnici međunarodne zajednice iznositi umereno optimistične izjave o Vladi Srbije sve dok ona bude izvršavala obaveze iz Briselskog sporazuma o Kosovu.

Vučić: Ne maštajte o ukrajinskom scenariju

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada neće vladati protivno volji građana i da bi ga bilo sramota da vlada sa šest, 16 ili 26 odsto podrške naroda.

Vučić je to rekao na konferenciji za novinare upitan da prokomentariše izjavu lidera demokrata Bojana Pajtića da će aktuelnu vladu rušiti narod dodavši da svaku vladu ruši narod.

"Važno je da Pajtićevu petnaestogodišnju vladu niko ne ruši. Toliko je toga dobrog uradio u nekoliko radnih dana koje je imao u tih 15 godina", rekao je Vučić i dodao da će Srbija sačuvati političku i ekonomsku stabilnost, a da će se s vlasti silaziti demokratskim metodama.

Primetivši da se ponovo rađaju ideje o ukrajinskom scenariju, kakve su, kako je naveo, demokrate imale u toku izborne kampanje, Vučić im je poručio da se tome ne nadaju, jer će Srbija sačuvati političku i ekonomsku stabilnost.

"Bez obzira na to ko će biti na vlasti, sa nje će se silaziti demokratskim metodama - spaljivanja skupštine, linčovanja ili ukrajinskog scenarija, kako neki priželjkuju u Srbiji neće biti. To je stvar koju im obećavam i o kojoj ih obaveštavam", rekao je Vučić, a Pajtiću poručio da ne mašta o ukrajinskom scenariju "jer mu to ni narod ni vlast neće dozvoliti".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: Narod, a ne stranke će srušiti Vučićevu vladu

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Dec.2014

Političke kukavice u Srbiji 2014. godine ne preduzimaju odgovornost za vođenje Demokratske stranke, jer je vođenje te stranke u uslovima kada je Aleksandar Vučić "jedini neprikosnoveni gospodar Srbije" možda najopasnija dužnost koju neko u zemlji može da preuzme, smatra predsednik pokrajinske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.