Pahor odložio sastanak Procesa Brdo-Brioni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2020, 15:44

Pahor odložio sastanak Procesa Brdo-Brioni

Predsednik Slovenije Borut Pahor odložio je danas sastanak Procesa Brdo-Brioni, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, 29. juna u Kranju, zbog epidemiološke situacije.

Pahor je u saopštenju na svom zvaničnom sajtu naveo da je skup odložio, nakon obaveštenja o poslednjoj epidemiološkoj situaciji u zemljama članicama Procesa Brdo-Brioni.

Skupu je trebalo da prisustvuju predsednici zemalja članica inicijative, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vučić.

U saopštenju se dodaje da je Pahor obavestio predsednike tih zemalja da mora da odloži zakazan sastanak, jer kao domaćin, uprkos mnogim predviđenim merama, ne može da obezbedi uslove u kojima ne bi bilo rizika od prenošenja infekcije.

U saopštenju se podseća da su učešće na sastanku potvrdili svi predsednici država članica inicijative Procesa Brdo-Brioni i ističe da se zbog takvog interesovanja i potrebe za dijalogom i saradnjom Pahor nada se da će poboljšanje epidemiološke situacije omogućiti što skorije održavanje sastanka te inicijative, koja slavi desetu godišnjicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.