Pacoli keširao 500.000 evra!

Izvor: Glas javnosti, 31.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli keširao 500.000 evra!

ČAGLAVICA - Na dojučerašnjoj srpskoj zemlji u Čaglavici, Ajvaliji, Lapljem Selu, Preocu... u centralnom Kosovu, gde su rađali kukuruz i pšenica, danas na tim površinama Albanci ubiraju prihod od velikih tržnih centara, hotela, klinika, stovarišta, pumpi, fabrika, pa i prvog zoološkog vrta na Kosmetu. Albanci su svu ovu zemlju kupili od Srba u poslednjih 7- 8 godina.

Na izlazu iz Prištine prema Uroševcu, na atraktivnoj lokaciji brda Veternik, u ataru sela Čaglavica više nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ni centimetra srpske zemlje. Sve su Srbi prodali Albancima uglavnom po ceni od 20.000 evra za ar. Meštani Čaglavice tvrde da je više od 90 odsto srpske zemlje pored puta Priština - Uroševac u dužini od 40 km. prešlo u ruke Albanaca.

Basnoslovne cene

Iako je Unmik 2001. godine, doneo Uredbu kojom se ograničava prodaja srpske imovine na strateški važnim mestima, ona kao da je podstakla prodaju, pa Albanci kupuju zemlju na tim mestima po basnoslovnoj ceni, kao što je to u atarima sela Čaglavica, Laplje Selo i Preoce.

DIJASPORA RAZOČARANA SRBIJOM

Srpski mesečnik Glas juga iz Gračanice je pre pet godina, pokrenuo inicijativu da srpska dijaspora kupuje srpsku zemlju u centralnom Kosovu od Srba koji se odlučuju da je prodaju. Međutim, akcija apsolutno nije uspela jer, kako ovde vele, ako država Srbija nije bila sposobna da spreči kupovinu srpske zemlje, zašto da to čini srpska dijaspora, koja je stotinama kilometara daleko od Kosova.

Evo šljamu izdajnički tvojih diplomatskih pobeda. Šta je sledeće? Da žuti predsednik sa licemernim ,,ožalošćen" licem kaže kako je to nedopustivo. A kad nestane Srba sa Kosmeta (i šire) da konstatuje isti taj ,,Evropejac" kako je borba za Kosmet bezpredmetna.

U potpunosti razumem ove ljude,njima je najteze,ne mog da zive od obecanja iz Beograda.Nazalost Kosovo smo izgubili davno,ova samoproglasena nezavisnost samo je kulminacija,platili smo cenu pogresne politike koju su prema Kosovu imali prvo Tito a posle i Sloba,platili smo ceu siptarskog nataliteta koji bi u bliskoj buducnosti doveo do toga da Srbi budu manjina u Srbiji i cenu nase nesloge.Na kraju ostaje zalosna konstatacijia da ako si prodao zemlju onda ona vise nije tvoja,nemaju pravo Kostunica i ostali da nas ubedjuju da je Kosovo nase

I sta je tu tako strasno??? Ljudi su za svoju imovinu, koja bi im inace bila oteta da je nisu prodali, dobili toliko novca da sad mirne duse mogu da kupuju stanove po Beogradu i da im pretekne da sa njim mogu da zive par godina dok se ne snadju. Kosovo je, hteli mi to ili ne, nezavisno i tesko da tu nesto moze da se uradi bez organizovane drzavne politike, koje nazalost nema a nece je ni biti dok je aktuelna ekipa na vlasti. Zato nije kasno (bar se nadam) da se spreci prodaja Albancima kuca po Bujanovcu, Medvedji, Kursumliji (cak se prica da kupuju imovinu i po Zlatiboru, Prokuplju) ne bi li se sacuvali od kuge koja dolazi.

Ма, није важно...нека продају, нека граде...за три године када избије рат све ћу да сравним са земљом и да земљу узмем за себе, прогласим себе Царем и онда кренем на Београд да "употпуним" Теразије...наравно, пре тога треба да се засади још дрвећа, ако нема...може и вештачко. А ви сви само мислите да се зезам. Ми Срби смо прилично јагањци, међутим, зна се да све има свој крај...а крај увек долази уз велики прасак, народу ће да престане да кипи и тишина има да се чује свуда...она злокобна! .о)

kako je rekao kineski general Sun Cu: najbolja politika je osvojiti jednu teritoriju a da bude netaknuta, unistena ni za sta nesluzi :)

Mislis da su siptari unistili sve srpske kuce? oni su se lepo uselili u njih bez ikakvih problema.

На жалост, ово само потврђује оно што сви реалисти и еуроатлански

настројени грађани никако не могу да схвате. Косово и Метохија јесу

душа Србије. Србија без Косова и Метохије не може да опстане, и

већ је наступио мучан процес труљења. Неки би рекли да је тај процес

започео 1945, или 1941, или чак 1919. Можда, али сада је свима јасно

да је одмакао толико, да вероватно нема спаса . До скоро је још изгледало

да се нешто може и спасити, да се трулеж може ишчистити, да има живота

и наде, али након оних избора из фебруара 2008, па из маја 2008, јасно

је да су Срби изабрали да их више не буде. Немојте се заваравати,

немојте се лагати, Србија незадрживо пропада. Српски народ је осуђен

на нестајање, дуже или краће, више ће зависити од прилика у околини

и шире него у самој Србији. Што се Србије и Срба тиче, макар што се

већине тиче, Србија више и не постоји, ни у срцима ни у мислима.

Срца су празна, мисли су у Еуропи, а глава у јарму запада.

Сетимо се речи Винстона Черчила: Народи који се боре и изгубе,

дићи ће се поново кад тад, народи који се мирно покоре, нестају

за увек. Па погледајмо јесу ли Срби поносни ратници који

су за своју земљу и за своју част точили крв, па сад своју или

непријатеља, то како Бог одреди. Или су Срби погнули главу,

прогутали жабе, и још и горе од жабе, и још се поносе својим

подаништвом, услужношћу, и понизношћу. Мисле ови данашњи

Срби да се у друштво домаћина улази постепено, тако што ће

се прво бити одличан слуга. Грешка, кобна грешка.

Дакле, пошто је трбух важнији од срца, па се земља крвљу предака

плаћена и преплаћена продаје за ситнину, а јесте ситнина с обзиром

на вредност и важност, пошто Срби не умеју да буду самостални,

него трче да се подјарме, и то не бирају газду ни међу паметнима ни

ни међу поштенима, него већ годинама хоће само онога који најлепше

лаже, Тито, Слоба, Зоран, Борис, а сутра и Чеда, е па пошто је тако

како јесте, нека Србија протраћи још и ово мало што је преостало

на уживање, западне андрамоље, еуроатланске интеграције, кокаколу

и милка чоколаде, јер је коначни крај неизбежан.

meni je najsmesnije sto spominju reci kao "prodata srpska zemlja", jer dolazi do zabune da kad srbin proda albancu svoju zemlju da on prodaje drzavnu zemlju, to jest Srpsku teritoriju. Sta kaze ustav za prodaju nekretnine?

To znaci da ako 100.000 srba u Francuskoj kupi 100.000 hektara zemlje imaju pravo da kazu da je to Srpska zemlja i da traze autonomiju a zatim da se odcepe i naprave svoju drzavu.

Da to srbi urade u nekoj zemlji bilo gde na svetu, sta bi bilo? tretirali bi nas kao teroriste i isterali a ovu siptarsku bagru podrzava i priznaje ne samo evropa nego i zuta izdajnicka vlast.

Netreba suditi srbima sto prodaju danas svoju zemlju, treba suditi srbima koji su prodali svoje kuce i zemlju 70ih i 80ih godina, kako bi otisli da zive u BG, zahvaljujuci tim Srbima danas smo manjina na Kosmetu.

Svaka cast svakom ko moze da trpi da zivi sa onom siptarskom bagrom.

Ustani cica Drazo preuzmi komandu,zaustavi ovu razularenu bandu

"Ustani cica Drazo preuzmi komandu,zaustavi ovu razularenu bandu" HAHAHAHAHA...Samo vi cekajte Drazu hahahah..

E pa albance srbi ce i docekati taj dan kada ce se ponovo ratovati za Kosmet. Cekali su nasi preci i 600 godina pa mozemo i mi cekati jos desetak godina. Sto se tice ove kupovine zemlje to je nebitnojer se nigde negleda ko je vlasnik zemlje vec ko je pobednik. Tako su recimo srbi vlasnici oko 60 posto sarajevske zemlje ali je NATO bio jaci eto tamo nema puno srba. Zato je za albance najbolje da se obezbede dok mogu jer albanija je slabo naseljena pa ko ima para moze dobro da kupi tamo i da bude istorijski slobodan.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.