Izvor: B92, 18.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PTT: Radujko umesto Petrovića

Beograd -- Upravni odbor PTT-a predložio je Vladi Srbije da umesto Draška Petrovića na mesto generalnog direktora dođe Branko Radujko.

On je predložen na današnjoj sednici Upravnog odbora preduzeća PTT saobraćaja Srbija. Drašku Petroviću drugi mandat inače ističe 27. januara 2008, a pošto je procenjeno da procedura imenovanja i konstituisanja nove Skupštine akcionara, Upravnog odbora Telekoma i izbor novog direktora ne mogu da se završe pre tog datuma, razrešenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Petrovića nije ni stavljeno na dnevni red.

Radujko, član Demokratske stranke i generalni sekretar predsednika Srbije Borisa Tadića, trebalo bi da preuzme rukovodeću poziciju u Telekomu na osnovu dogovora stranaka vladajuće koalicije o podeli rukovodećih mesta u javnim preduzećima u Srbiji, postignutog 6. oktobra.

Na sednici je Vladi Srbije predložen i novi sastav Upravnog odbora Telekoma - Dragor Hiber za predsednika, a Ivica Stevanić, Predrag Marković i Radojko Obradović za članove Upravnog odbora.

Dat je i predlog odluke o razrešenju dosadašnjih članova Upravnog odbora Telekoma - predsednika Milana Božića i članova Ljubisava Jolovića, Ljubomira Beloševića i Radojka Obradovića.

Danas je usvojena i izmena Plana javnih nabavki PTT saobraćaja Srbija za 2007. godinu, kao i zaključenje poravnanja sa "Intelsat Global Sales and Marketing", a članovi Upravnog odbora informisani su o poslovanju Privrednog društva Mobtel-PTT.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.