Izvor: B92, 25.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSS: Bilo je nepravilnosti

Novi Sad -- Predstavnici novosadskog odbora PSS tvrde da je na ponovljenim izborima u Novom Sadu bilo neregularnosti.

Nakon što je Gradska izborna komisija odbila prigovor Pokreta snaga Srbije na tok ponovljenih izbora, potpredsednik Gradskog odbora PSS Gojko Vujnović, rekao je da je stranka ponovo uputila prošireni prigovor GIK i da zahteva da se ponove izbori na svim biračkim mestima na kojima se pokaže da je bilo nepravilnosti.

"Do sada smo uočili nepravilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na pet biračkih mesta, a zatražili smo uvid u birački materijal sa svih mesta gde su izbori za odbornike ponovljeni", rekao je Vujnović.

Nosilac liste PSS za odbornike u Skupštini grada Đorđe Bašić, rekao je da se prigovori PSS temelje na materijalnim dokazima, kao i da ta stranka sumnja u još neke nepravilnosti, koje će objaviti kada bude imala dokaze.

PSS je najavila da će, u nastojanjima da dokaže nepravilnosti, ići i do međunarodnih organizacija i OEBS, ali i podneti inicijativu kod republičkog javnog tužioca za pokretanje zahteva za zaštitu zakonitosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.