PROTESTI ŠIROM CRNE GORE Andrija Mandić: Đukanović oko 18.30 sati avionom napustio zemlju!

Izvor: Kurir, 18.Okt.2015, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTESTI ŠIROM CRNE GORE Andrija Mandić: Đukanović oko 18.30 sati avionom napustio zemlju!

Mandić zatražio da svi učesnici protesta budu mirni i da se ponašaju dostojanstveno.

PODGORICA - Milo Djukanović oko 18.30 časova avionom je napustio Crnu Goru, izjavio je na početku protesta jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić!

Na Trgu republike u Podgorici, večeras u 19 sati, počeo je protest u organizaciji Demokratskog fronta (DF), na kojem se okupilo nekoliko hiljada građana. Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić pozvao je okupljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da prošetaju Bulevarom do zgrade MUP-a, kako bi mirno izrazili nezadovoljstvo zbog jučerašnje reakcije policije, koja je prekinula proteste DF-a ispred zgrade parlamenta, koji su trajali 21 dan.http://www.youtube.com/watch?v=v21_heflBT4

Mandić je na skupu rekao da je premijer Milo Djukanović oko 18.30 časova avionom napustio zemlju i zatražio da svi učesnici protesta budu mirni i da se ponašaju dostojanstveno. Kako prenosi RTCG, okupljeni su krenuli sa Trga repulike ka Ulici slobode. Suzavac je, navodno, bačen u Ulici Stanka Dragojevića, ali se masa nije razišla, prenela je RTCG, dodajući da okupljeni građani skandiraju "Milo, ubico" i "Gotov je".

Mandić je postavio ultimatum vlastima da do subote formiraju prelaznu vlada ili dolazi cela Crna Gora u Podgoricu.

- Ako do subote ne formiraju prelaznu vladu i ne padne Đukanović, dolazi cela Crna Gora u Podgoricu."

DF je i sinoć organizovao okupljanje u Podgorici i tom prilikom je intervenisala policija jer su okupljeni građani polomili stakla na više izloga, bacali kamenice, suzavac i flaše prema policiji. Posle toga je policija, kako je saopšteno, u skladu sa zakonom upotrebila suzavac i gumene metke. Takođe, policija je saopštila da je sinoć sprečila nasilan ulazak u zgradu Skupštine Crne Gore.

Autor: Agencija BETA,Ekipa Kurira

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.