Izvor: Kurir, 28.Dec.2016, 02:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
PRAVI POSLASTICE ZA IZLOŽBU: Ostavio geologiju, bacio se na torte
.
Torte koje on ukrasi načnu se teška srca! Žao ljudima da pokvare takvu majstoriju!
Dobro, reći ćete, poslastičara ima mnogo I to je tačno Ali je retko da geolog pravi ovakve torte!
Galerija mašte
A Milisav Reljić je geolog koga su okolnosti spojile sa slatkim životom: njegovim kreacijama nema kraja niti ima ideje koju ne može da ostvari
Do sada su njegove spretne ruke ukrasile ili uradile torte na kojima su roštilj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kamioni, automobili, panjevi, bokserski ring, dvorac, kopačke Tu su i torte u obliku slona, krave, kofera, flaše konjaka ili piva, violine, bebe, foto-aparata, Mikija Mausa, Ajfelovog tornja, kopački, medalja, naslaganih košulja, Diznijevih junaka, Nindža kornjača, Spajdermena, s ružama i čipkama, a jedan paun je imao prava pera
Muka ga naterala
Kad je stekao diplomu geološkog inženjera, nije slutio da će se družiti s filovima i fondanom Ali, pre 12 godina je ostao bez posla i rešio da se pridruži supruzi Vesni, koja je vešta u spremanju kolača i torti, pa su otvorili poslastičarnicu- Kad sam video da mi talenat za vajanje koji imam odmalena pomaže u ukrašavanju torti, onda sam krenuo da radim figure, kombinujem, puštam mašti na volju Imao sam do sada svakakvih zahteva i nijedan nije ostao neispunjen Važno je da rok bude dovoljno dug da se figure osuše, a što je želja složenija, to je veći izazov i uživanje u radu Oblik nije bitan, samo je važno da je torta čvrsta, da na njoj može da se radi - priča Reljić
Ne zna im broj
UKRAŠAVA PO CEO DAN
Posao može da traje sat, dva, ali i ceo dan, sve zavisi šta treba uraditi Koliko je tačno ukrasio torti ne zna, ali zna da neke posebno pamti Poseban izazov bio je uraditi tortu koja je izgledala kao novčanica od 500 evra, koju je ‚‘falsifikovao‘‘ ceo dan kako bi izgledala kao papirnati original Dosta mu je vremena odnela i jedna u obliku flaše piva, na kojoj je ručno iscrtao etiketu i grb
Vešte ruke
SLIKA SVAKI SLATKIŠ
- Svaku tortu fotografišem jer moji radovi bukvalno nestanu Uvek radim drugačije, čak i kad je motiv isti ili sličan Ne koristim kalupe za ukrašavanje torti, samo maštu, tako da ponavljanja nema Naše torte stigle su i u mesta van Loznice, otišle na drugu stranu Drine, ali i u inostranstvo Ljudi se čude kad vide šta supruga i ja pravimo, a nama je drago što naše torte pamte zbog dobrog ukusa, ali i neobičnog izgleda - kaže Reljić
Autor: Foto: Tihomir Ilić