PR - demonstranti, šatori, podele, neizvesnost...

Izvor: Akter, 25.Feb.2016, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PR - demonstranti, šatori, podele, neizvesnost...

Protest pristalica opozicije ispred zgrada vlade i skupštine u Prištini ne jenjava, broj demonstranata se povećava, kao i broj šatora, zahtevi su nepromenjeni, a Samoopredeljenje poziva svoje simpatizere na još masovnije proteste

Mediji u Prištini spekulišu i da će se partija premijera Ise Mustafe podeliti na dva dela. To je potvrdila i Donika Grvala, jedna od najstarijih aktivista LDK iz Nemačke, koja je gostujući na KOHA TV izjavila da u Mustafinoj partiji postoji novo >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << krilo.

"Pokret unutar LKD zove se LDK 2020 i biće spreman za izbore koji dolaze. Ovo će biti reformistički pokret, koji će pokušati da ne razočara biračko telo", navela je Grvala.

Ona je rekla i da taj pokret već ima veliku podršku unutar stranke.

Inače, ogranak LDK iz regiona Gnjilana protestovao je u sredu ispred sedišta te stranke u Prištini, a demonstranti su tražili da njihova stranka odustane od podrške Hašimu Tačiju za mesto predsednika.

Mediji navode i da je u LDK uvek bilo neslaganja, a kao najnoviji primer pominju protivljenje poslanice s najviše glasova, Vjose Osmani, koja se javno protivila izboru Tačija za predsednika, ali i koaliciji s njegovom strankom.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.