POPOVIĆ: Sramotna odluka hrvatskih vlasti!

Izvor: Kurir, 29.Dec.2015, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POPOVIĆ: Sramotna odluka hrvatskih vlasti!

Srpska narodna partija najoštrije osuđuje nameru hrvatskih zvaničnika da Hrvatski sabor ponovo dobije ime „Hrvatski državni sabor“, kao u doba ustaške „Nezavisne Države Hrvatske“ koja je počinila najveći genocid nad Srbima u prošlom veku, kaže Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije (SNP).

"Insistiramo da predstavnici naše zemlje, pred najvišim međunarodnim institucijama, zahtevaju stavljanje na dnevni red ovog, najnovijeg, očiglednog primera povampirenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << fašizma i nacizma pod okriljem Republike Hrvatske kao jedne od članica Evropske unije", kaže Popović.

"Podsećamo da je prvo zasedanje „Hrvatskoga državnoga sabora“, početkom 1942. godine, otvorio ratni zločinac Ante Pavelić koji se, za takozvanu obnovu hrvatske države, direktno zahvalio „snazi oružja hrvatskih saveznika i prijatelja“ – nacističke Nemačke i fašističke Italije", napominje Popović i zaključuje:

"Strah ono malo Srba u Hrvatskoj koji su preživeli genocid i etnička čišćenja četrdesetih i devedesetih godina 20. veka tim je veći, zato što se hrvatski parlament, nekoliko godina, zvao „Hrvatskim državnim saborom“ i u vreme Tuđmana, a novi predsednik Sabora se upravo Tuđmanu zahvalio za „utemeljenje sadašnje hrvatske države.“

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.