POLITIČARI OSUĐUJU NAPAD

Izvor: Kurir, 05.Jun.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLITIČARI OSUĐUJU NAPAD

Napadaju vas oni koje prozivate na naslovnim stranama, tvrdi Dragan Todorović

BEOGRAD - Predstavnici gotovo svih političkih partija osudili su jučerašnji pokušaj napada na našu redakciju. Dragan Šormaz iz DSS smatra da se sa svakim ko na ovaj način preti medijima i novinarima treba razračunati, odnosno razotkriti ko je i sankcionisati ga.

- Policija mora što pre da razotkrije ko stoji iza ovih pretnji, a onda se to mora saseći u korenu i odlučno sankcionisati. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Meni se možda ponekad ne dopada šta piše u Kuriru, a ponekad mislim da je vaš tekst prava stvar, ali niko ne sme pretnjama da sprečava novinare da obavljaju svoj posao. Mogu samo da vas podržim. Hvala Bogu da je dojava bila lažna - kaže Šormaz.

Zoran Anđelković iz SPS ističe da svaki pokušaj zastrašivanja medija, čak i kad je reč o dojavi o postavljenoj bombi, predstavlja pritisak na promenu uređivačke politike.

- Neko konačno treba da otkrije i uhapsi sve one koji su poslednjih meseci uznemiravali javnost dojavama o nekakvim bombama. To je postala manija i tome treba stati na kraj - poručuje Anđelković.

Predsednik IO SRS Dragan Todorović tvrdi da je u naslovnim stranama Kurira najlakše naći motive onoga koji je dojavio postavljanje bombe.

- Ne želim nikoga posebno da apostrofiram, ali će svi vaši čitaoci vrlo lako moći da zaključe ko je u pitanju. I kad se desi bilo kakva dojava, policija, ukoliko ne zna počinioca, prvo kreće od onoga ko je imao motiv - pojašnjava Todorović.

Srđan Milivojević iz DS takođe izražava zabrinutost zbog jučerašnjeg događaja.

- Za mene je zastrašujuće kad jave da je bilo kome podmetnuta bomba - ističe Milivojević.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.