POLICIJA HITNO REAGOVALA! OVI MINISTRI ĆE DUGO ROBIJATI!

Izvor: BKTV News, 18.Okt.2017, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICIJA HITNO REAGOVALA! OVI MINISTRI ĆE DUGO ROBIJATI!

Kolege u šoku!

Bivši ministari u Slovačkoj osuđeni su na dugogodišnje zatvorske kazne zato što su koristili samo oglasnu tablu vlade kada su objavili tender vredan 120 miliona evra i time umanjili broj potencijalnih učesnika na tenderu.

Još jedna smrt koja je rastužila javnost! Preminuo legendarni pevač Gord Dauni! (FOTO, VIDEO)

Tadašnji ministri građevine Marijan Janušek i Igor Stefanov iz Slovačke narodne stranke osuđeni su na 12 i devet godina >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << zatvora i na novčane kazne od po 30.000 evra, prenosi AFP.

Oni su 2007. godine objavili unosni tender za pravne i reklamne usluge za Ministarstvo građevine samo na jednoj od oglasnih tabli tog ministarstva, značajno umanjujući na taj način brojh potencijalnih učesnika na tenderu.

Ruski predsednik dočekao Kolindu u Sočiju i evo šta joj je poručio

Kao jedini učesnik na tenderu, pobedu je odnelo preduzeće koje je bilo povezano sa tadašnjim liderom njihove stranke Jan Slotom i dobilo posao vredan 120 miliona evra.

Kremlj prati situaciju u Kijevu

Sudija koji je predsedavao slučajem istakao je danas da su "postupali suprotno principu transparentnosti", jer nisu ponudili tender na način koji bi omogućio većem broju zainteresovanih da se prijave.

Kako agencija ukazuje, Janušek i Stepanov su u istoriji Slovačke, jedine osobe na najvišim političkim pozicijama u toj zemlji koje su osuđene na zatvor.

Kakav blam: Putin prekinuo izlaganje ruskog ministra, urnebesna situacija u sali (VIDEO)

"Po mom mišljenju, čitav slučaj se vrti oko toga da je ministar u zatvoru. Žele da pokažu da se slovačka vlada bori protiv korupcije i za transparentnost", rekao je Janušek novinarima.

U vreme kada je tender objavljen, Štefanov je bio visoki zvaničnik u ministarstvu a nasledio je Janušeka nakon što ga je otpuštio sa te pozicije tadašnji premijer Robert Fico, navodi agencija.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.