PKV: Promovisanje energetske efikasnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2017, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKV: Promovisanje energetske efikasnosti

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i predsednik Udruženja "Klaster za energetsku efikasnost" prof. dr Zoltan Zavargo potpisali su u sredu, 7. juna 2017. godine Sporazum o saradnji u prostorijama PKV. 

Stupanjem u partnersku saradnju, obe strane saglasne su da će raditi na ostvarenju zajedničkog cilja – promovisanje energetske efikasnosti u zgradarstvu, korišćenje obnovljivih izvora energije i ostvarivanja svojih strateških interesa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Potpisnice sporazuma će sarađivati na projektima u oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i podizanju nivoa energetske efikasnosti kod privrednih subjekata, javnih preduzeća i ostalih zainteresovanih subjekata.

"PKV u potpunosti prepoznaje značaj energetske efikasnosti za privredu, a samim tim i za naše celokupno društvo. Energetska efikasnost može značajno doprineti smanjenju troškova privrednih društava i doprineti njihovom boljem finansijskom stanju i povećanju konkurentnosti", naglasio je predsednik Vučurević.

On dodaje da PKV uviđa važnost postojanja Klastera za energetsku efikasnost i ističe da je i do sada PKV podržavala njegov rad.

"Potpisivanjem Sporazuma verujem da će naša saradnja preći na viši nivo", rekao je Vučurević.

Prof. dr Zavargo rekao je da je potpisivanje Sporazuma sa PKV od izuzetne važnosti za Udruženje „Klaster za energetsku efikasnost".

"PKV smatramo prirodnim partnerom i veoma važnim u realizaciji ciljeva Udruženja: povećanje energetske efikasnosti, zaštite životne sredine, korišćenja obnovljivih izvora energija i njihovo promovisanje. Smatramo da ćemo postavljene ciljeve uspešnije ostvariti u saradnji sa PKV. Uspešnost naše saradnje biće svakako od koristi kako za privredu, tako i za društvo u celini", naglasio je prof. dr Zoltan Zavargo.

Svečano potpisivanje Sporazuma o saradnji održano je u okviru druge vanredne sednice Skupštine Udruženja "Klaster za energetsku efikasnost".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

I mala privreda u projektima obnovljivih izvora energije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2017

Sporazumom o saradnji između Privredne komore Vojvodine i Udruženja "Klaster za energetsku efikasnost", koji je danas potpisan u Novom Sadu, te dve privredne asocijacije žele da ozbiljnije uključe domaću malu privredu u projekte obnovoljivih izvora i uštede energije...U poslednjih dvadeset godina...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.