Ozvaničen završetak izgradnje stanova u Lapljem Selu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Dec.2018, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozvaničen završetak izgradnje stanova u Lapljem Selu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ozvaničio je danas završetak radova na izgradnji šest stambenih jedinica sa ukupno 24 stana u Lapljem Selu.

Popović je sa saradnicima posetio Laplje Selo gde je zajedničkim sredstvima Opštine Gračanica sa Ministarstvom za povratak završena izgradnja šest stambenih jedinica sa 24 stana, a svaka porodica imaće po 2,5 ari placa.

Predsednik opštine Gračanica kazao je da je ovo još jedan dokaz da opština brine o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svom stanovništvu, jer su zgrade u Lapljem Selu završene pre projektom predviđenog roka.

"Ovo je dokaz da želimo da pomognemo svim socijalnim slučajevima, da pomognemo mladim bračnim parovima, jer je to veoma bitno ako želimo da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima. Ovim današnjim danom i ovim završenim zgradama uspeli smo da odradimo sve ono što smo planirali za 2018. godinu", kazao je Popović.

On je naglasio da je izgradnja stanova u Donjoj Gušterici takođe jasan pokazatelj racionalnog utroška sredstva.

"I u budućnosti ćemo nastaviti da razmišljamo o još stanova, o još zgrada i kuća, jer je pre svega ta naša posvećenost i stalni kontakt sa građanima u neku ruku i merilo našeg transparentnog rada, i siguran sam da će stanove dobiti porodice koje to zasigurno zaslužuju", naglasio je Popović.

Osvrćući se na pisanje pojedinih medija o izdvojenim sredstvima za organizaciju i proslavu predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, Popović je kazao da ne postoji nikakva šansa da se prekine tradicija proslave praznika i da će Gračanica svakim danom sve više sijati.

"Postoji tendencija nekih medija da pišu negativno protiv opštine. Ne znam o čemu se tu radi, nisu sva sredstva za kićenje Gračanice. Pred nama imamo tri velika praznika, imamo novogodišnju noć, Božić, Pravoslavnu Novu godinu. Neću dok sam gradonačelnik dozvoliti da naša deca čekaju Novu godinu u mraku", rekao je Popović.

On je naveo, kako je saopšteno, da će Gračanica svake godine biti sve sjajnija i da se za narednu godinu planira da budu okićeni i Donja Gušterica i Lepina i još neka mesta na prostoru opštine.

Konkurs za dodelu stambenih jedinica u Lapljem Selu biće raspisan u prvoj polovini 2019. godine, a iste godine očekuje se i raspodela stanova u Laplkem Selu, koji su namenjeni socijalno ugroženim porodicama i mladim bračnim parovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.