Ozvaničen savez SDS i LDP

Izvor: Akter, 07.Nov.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozvaničen savez SDS i LDP

Jasno definisanje granica Srbije, učvršćivanje evropske orijentacije zemlje i uspostavljanje elementarnog reda u odnosima među građanima neki su od ključnih ciljeva opozicionog saveza koji su danas u Beogradu ozvaničili Socijaldemokratska stranka (SDS) i Liberalno demokratska partija (LDP)

Predsednici dve partije, Boris Tadić i Čedomir Jovanović, inače nekadašnji lideri Demokratske stranke, ocenili su na tribini u Domu omladine da se opozicija u Srbiji udružuje kako bi uradila >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << posao koji predsednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, "nisu uradili i nisu u stanju da urade".

Prema rečima Jovanovića, udruživanje opozicije nije borba za skupštinski cenzus, već njegova "lična, životna potreba".

"Dalje više ne može ovako. Naši su ciljevi da sačuvamo elementarni red u odnosima među građanima Srbije, da Kosovo i Bosna prestanuda budu večiti generatori sukoba i nesreće. Ako želimo bezbednu zemlju, moramo ući u NATO, ako želimo modernu Srbiju, evropska orijentacija mora biti kičma zemlje", ocenio je lider LDP-a.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić kazao je da je udruživanje opozicije neophodno zbog loših rezultata aktuelne vlasti.

"Obmanjuju građane kako smo lider u regionu, a imamo najnižu stopu rasta, nižu i od Albanije, Bosne i Hercegovine i Kosova. Kada je reč o investicijama, nalazimo se na istorijskom minimumu a poslednja pravosnažna presuda za korupciju doneta je još za vreme naše vlasti", kazao je Tadić.

Bivši predsednik Srbije dodao je da je opozicioni savez koji su SDS i LDP danas ozvaničili, otvoren za druge opozicione stranke koje dele iste ciljeve i koje su nezadovoljne rezultatima aktuelne vlasti.

Tribini je prisustvovao i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak koji je ocenio je da je najpre potrebno jasno definisati granice Srbije i reći ko su njeni susedi.

"Da smo na vreme, kako sam predlagao, izvršili lustraciju Socijalističke partije Srbije, Srpske radikalne stranke i JUL-a, danas njih na vlasti ne bi bilo. Ja sam se uvek zalagao za opoziciona okupljanja i tu ništa nije sporno", kazao je Čanak.

Pored velikog broja građana, tribini u beogradskom Domu omladine prisustvovali su i predstavnici nevladinog sektora i funkcioneri SDS-a, LDP-a i LSV-a.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.