Izvor: B92, 04.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreno pismo Marije Rašete Vukosavljević liderima G17 plus

Beograd -- Ministarka za saobraćaj i telekomunikacije Srbije Marija Rašeta-Vukosavljević uputila je otvoreno pismo liderima G 17 Plus u kome im upućuje niz pitanja, sugerišući da su umešani u korupciju i zloupotrebu položaja. Rašeta je pitala Miroljuba Labusa da li je konflikt interesa to što je Olivera Labus, supruga Miroljuba Labusa, svojevremeno najodgovornija za poslove osiguranja u Saveznoj vladi, honorarno radila za osiguravajuće društvo DDOR Novi Sad? Rašeta dalje pita >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Labusa odakle mu stan od 165 kvadrata u najužem centru Beograda i da li je "od profesorske plate" napravio vikendicu i "odakle mu pare" za splav na Adi Ciganliji. Ministarka dalje pita Labusa odakle mu novac da mu jedna ćerka strudira u Americi, koja multinacionalna kompanija stipendira njegovu ćerku i da li je lobirao za poslove te kompanije u Srbiji?

Osiguravajuće društvo DDOR Novi Sad potvrdilo je u četvrtak da je Olivera Labus, supruga predsednika G17 plus Miroljuba Labusa, pružala toj kući konsultantske usluge iz oblasti prava i ekonomije. Kako se navodi u saopštenju DDOR-a, proverom poslovne dokumentacije utvrđeno je da postoji više ugovora o delu sa Oliverom Labus, u periodu od 2000. do 2003. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.