Izvor: B92, 10.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena kancelarija u Mitrovici

Kosovska Mitrovica -- U severnom delu Kosovske Mitrovice otvorena je Kancelarija Vlade Srbije.

Kancelariju je otvorio ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić. Reagujući na otvaranje kancelarije, Stiven Šuk, zamenik šefa UNMIK-a rekao je da je otvaranje kancelarije nelegalno i neprihvatljivo za UNMIK.

Ministar Samardžić je, prilikom otvaranja kancelarije da će Srbija, ukoliko dođe do jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, reagovati isključivio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravnim i diplomatskim sredstvima.

"Srbija brani svoju teritoriju, pravo svojih ljudi da žive u svojim granicama i brani međunarodno pravo", rekao je Samardžić na otvaranju Kancelarije Ministarstva za Kosovo i Metohiju u Kosovskoj Mitrovici.

Izjave zvaničnika iz Brisela da je EU jedinstvena povodom Kosova on je ocenio kao pritisak na Srbiju. Takođe je izjavio da Srbija nikada ne bi prihvatila podelu Kosova i Metohije.

Zamenik šefa UNMIK-a Stiven Šuk izjavio je da otvaranje kancelarije Ministarstva za Kosovo i Metohiju u severnoj Kosovskoj Mitrovici predstavlja kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti.

Šuk je ocenio i da otvaranje kancelarije nije u saglasnosti sa onim što je Beograd dogovorio sa pregovaračkom trojkom Kontakt grupe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.