Otvoren vršački Vinofest

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2018, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren vršački "Vinofest"

Danas je otvoren 13. Festival vina "Vinofest Vršac 2018" - koji okuplja vinogradare i vinare iz regiona i inostranstva. Događaj se organizuje kao jedinstven spoj predstavljanja i degustacije vina i ocenjivanje vina od strane stručne komisije.

Festival će trajati dva dana, a promocija najpoznatijeg vršačkog brenda - vina, ove godine okupila je 49 izlagača iz Srbije i zemalja u okruženju. Svake godine sve je više onih koji dolaze u Vršac kako bi predstavili svoja vina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Stalno kao festival rastemo zahvaljujući, pre svega, našim izlagačima i svim dobrim ljudima koji su dobru vibraciju "Vinofesta" širili dalje. Uspeli smo da postavimo ovu manifestaciju kao jedan od glavnih brendova grada, pored Dana berbe grožđa", poručila je posetiocima, na samom otvaranju, Julkica Mitrašinović predsednica Turističke organizacije Vršac.

Manifestaciju je zvanično otvorio predsednik Skupštine Grada Nenad Baroš i istakao da je razvijeno vinogradarstvo zasigurno pokretačka snaga razvoja celokupne privrede, turizma i razvoja sektora usluga.

"Pojavile su se nove vinarije koje prvi put izlažu svoja vina i takmiče se na jednom ovakvom festivalu. Mnoge porodične vinarije poslale su svoje mladje predstavnike, što dokazuje da se ova vrsta proizvodnje vina prenosi sa kolena na koleno", rekla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović ukazujući na značaj jedne ovakve manifestacije.

Ivan Milanović, vinar iz Vršca rekao je da su vinari zadovoljni prisustvom na ovakvim manifestacijama koje su za njih vrlo značajne iz više razloga. Pre svega zbog upoznavanja i razmene iskustava sa kolegama, ali i lakšeg probijanja na dalje tržište.

Ono što izdvaja vršački Vinofest od sličnih sajmova u zemlji, jeste mogućnost da se na ovom sajmu degustiraju, ocene i kupe vina koja se u Srbiji inače ne mogu naći, a osvajanje zlatne medalje prestiž je među vinarima. Proglašenje najboljih je u subotu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.