Otvoren Skejt park u Čačku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2015, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Skejt park u Čačku

Na obali Morave pored gradskih bazena danas je svečano otvoren Skejt park u kome su mladi dobili adekvatne sadržaje namenjene isključivo njima, prenosi Tanjug.

Povodom današnjeg svečanog otvaranja, proteklog vikenda su održani "Dani urbane kulture".

Koordinatorka projekta Anđelka Matijević iz omladinskog udruženja "Alternativa za Čačak" kaže da je grad nakon dužeg vremena ugostio festival koji spaja ljubav prema ekstrmnim sportovima, Moravi i njenom priobalju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa urbanom kulturom.

"Mladi Čačka su pokazali da mogu i da su sposobni da postignu mnogo kada rade zajedno. Sve je urađeno volonterski, a veliku podrđku pružili su nam lokalni privrednici, koji su pokazali veliku odgovornost i želju da pomognu deci ovog grada. Alternativa za Čačak i Forum privrednika potpisali su sporazum koji garantuje uspešnu saradnju u budućnosti", rekla je Matijević Tanjugu.

Matijevićeva je izrazila očekivanje da će uspeh ovog poduhvata podstaći mlade Čačane da postanu kreatori lepše i izvesnije budućnosti svog grada.

"Cilj projekta je bio da se zapuštenim površinama da novi izgled i da se zapuštena obala Morave pretvori u stecište Čačana svih generacija, a novouređeni prostor vidimo kao atraktivnu lokaciju za kulturne događaje, sportska nadmetanja i slične manifestacije", rekla je ona.

Idejni tvorac Skejt parka - parka mladosti, arhitekta Milorad Obradović, podseća da je inicijativa za njegovu izgradnju trajala 15 godina i dodaje da su osnovi radovi završeni.

"Ostvario se dečački san mnogih od nas, počeli smo kao pojedinci, a realizacija projekta je sada priča svih nas. To svedoči da je potreba za ovakvim sadržajem bila velika, jer mladi koji vole vožnju skejta, rolera i druge ekstremne veštine nisu imali odgovarajući prostor za to", izjavio je on.

Partnerstvom između omladinskog udruženja "Alternativa za Čačak", lokalne samouprave, JP "Gradac" i SC "Mladost" realizovan je projekat izgradnje skejt parka, kroz finansijsku podršku NIS-a u okviru programa "Zajednici zajedno".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.