Otvaranje izložbe Dei Leči večeras u Izbi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2016, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje izložbe "Dei Leči" večeras u "Izbi"

U kafe-galeriji "Izba" u Novom Sadu večeras u 20 časova biće otvorena izložba fotografija Dragoljuba Pavlova i Bore Vitorca.

Bora Vitorac je rođen 1940. godine u Novom Sadu i tu je proveo sav svoj vek. Samo je za vreme rata, kao dete, bio sklonjen u Gospođincima. Završio je gimnaziju i Poljoprivredni fakultet. U životu se bavio svim i svačim, ali slikanjem i pisanjem nikad profesionalno. Mnoge svoje radove je u međuvremenu zagubio i rasturio. Ipak je 2001. samostalno objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << knjige poezije "Letnjim putem", navodi se u pozivu.

Dragoljub Pavlov rođen je u Vilovu 1940. godine. U Novom Sadu je završio gimnaziju i Poljoprivredni fakultet. Objavio je knjige pesama "Čečilija" (1973), "Vršidba i gozba" (1999) i "Okretaljka za tango" (2005), "Dunavska" (2010).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.