Otkupili stanove za siromašne!

Izvor: Glas javnosti, 15.Avg.2009, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkupili stanove za siromašne!

BEOGRAD - Državni stanovi koje su po cenama daleko nižim od tržišnih od 2007. godine otkupljivali mnogi državni činovnici, najverovatnije su bili iz Fonda solidarnosti, namenjeni socijalno ugroženim porodicama, saznaje Glas javnosti! Iako u republičkoj Direkciji za imovinu tvrde da otkupljeni stanovi nemaju veze s pomenutim fondom, sagovornik našeg lista ističe da nema tog propisa po kome su ove stanove mogli da dobiju izabrana, postavljena i zaposlena lica.

- Ovo je i protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zakona i protiv Ustava! Sada svi pokušavaju da se operu na razne načine, jer nikom nije u interesu da se otkrije kako su stanovi namenjeni sirotinji zapravo oteti i nezakonito dodeljeni činovnicima - priča naš sagovornik.

S druge strane, pomoćnik direktora Direkcije za imovinu Srboljub Panić za Glas javnosti tvrdi da je sve po zakonu.

- Stanovi koji su dati na otkup su pripadali Građevinskoj direkciji Srbije - izričit je Panić.

U Građevinskoj direkciji do zaključenja ovog broja nisu mogli da nam potvrde da li je 288 stanova prethodno njima pripadalo. Stanove su zaposleni u državnoj upravi otkupljivali u skladu s vladinom Uredbom iz 2002. godine. Iako je Ustavni sud poništio odredbe Uredbe 48a, 48b i 48v tokom 2006, u januaru sledeće godine vlada na čelu s Vojislavom Koštunicom ponovo ih je aktivirala.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.