Otkazivanje posete Krivokapiću šteti odnosima

Izvor: S media, 10.Maj.2010, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazivanje posete Krivokapiću šteti odnosima

Politički analitičari ocenili su da je odluka Srbije da otkaže posetu predsednika crnogorske skupštine Ranka Krivokapića "pogrešna" i naveli da će takav potez Beograda štetiti ne samo bilateralnim, nego i odnosima u regionu.

Politički analitičar Vladimir Goati je podgoričkim Vijestima kazaoda je otkazivanje Krivokapićeve posete posledica "pogrešnog vidjenja" odnosa sa Crnom Gorom i da takav "pogrešna" odluka Srbije ne doprinosi regionalnoj saradnji i evropskim integracijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Predsednik crnogorske skupštine Ranko Krivokapić trebalo je da na poziv predsednice Skupštine Srbije Slavice Djukić-Dejanović posetiSrbiju 18. i 19. maja, ali je ona odložena na zahtev predsednice srpskog parlamenta.

Djukić-Dejanović je objasnila da je poseta "odložena iz tehničkih razloga" i odbacila ocene da se time šalje "loša diplomatska poruka Crnoj Gori".

Goati smatra da Djukić-Dejanović "nema moć da donese" takvu odluku,

već da je to stav "ključnih ljudi" u Srbiji.

"Slične stvari dešavaju se previše puta da bi to sve bilo slučajno. Otkazivanje posete je posledica pogrešnog vidjenja odnosa sa Crnom Gorom i ne doprinosi regionalnoj saradnji i evropskim integracijama. Sa stanovišta interesa Srbije to je pucanj u vlastitu nogu", ocenio je Goati.

Predsednik Foruma za etničke odnose Dušan Janjić je mišljenja da je otkazivanjem posete Beograd "napravio opasan presedan koji će imati dugoročno loše posledice po odnose dve države".

"Srbija je napravila potez koji šteti ne samo bilateralnim, nego i odnosima u regionu", rekao je Janjić za Portalanalitika i ukazao da se u evropskoj parlamentarnoj praksi parlamenti i njihovi predstavnici "koriste da ublaže političke netrpeljivosti" izmedju država i vlada.

"Djukić-Dejanović je izašla iz okvira evropske, demokratske, parlamentarne prakse", zaključio je Janjić.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Analitičari: Otkazivanje posete Krivokapiću šteti odnosima

Izvor: Blic, 10.Maj.2010

Politički analitičari ocenili su danas da je odluka Srbije da otkaže posetu predsednika crnogorske skupštine Ranka Krivokapića "pogrešna" i naveli da će takav potez Beograda štetiti ne samo bilateralnim, nego i odnosima u regionu...Politički analitičar Vladimir Goati je podgoričkim "Vijestima"...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.