Otimanje za Vučića

Izvor: Glas javnosti, 10.Sep.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otimanje za Vučića

BEOGRAD - Sukobi u SRS-u i dalje potresaju srpski parlament, a kako ni jedan (Todorovićev), ni drugi (Nikolićev) tabor još ne spušta loptu, te radikalski razlaz dobija nove zaplete, teško da će tenzije skoro splasnuti. Jedno je ipak već gotovo izvesno: da će rasplet u mnogome zavisiti od toga čijem će se „carstvu privoleti“ generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić.

Zbog ovoga, nikoga nije iznenadilo to što je Tomislav Nikolić juče pozvao Vučića „da se opredeli - >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da li će se prikloniti Draganu Todoroviću i Vjerici Radeti ili njemu i grupi poslanika koji su se izdvojili iz SRS-a“. Naglašavajući da nije razgovarao sa Vučićem, poručio je generalnom sekretaru SRS-a da je „vreme da se opredeli“.

„Šešeljeva struja“ juče, međutim, činila je sve da pokaže da je taj javni poziv ne brine previše. Novi šef poslaničke grupe SRS-a Dragan Todorović izjavio je kako i ne razmišlja o tome da bi Vučić mogao da napusti stranku.

- Ne znam odakle vam ta ideja - rekao je Todorović na vanrednoj konferenciji za novinare i dodao da Vučić nije prisustvovao sinoćnjem Predsedničkom kolegijumu samo zato što je bio na putu.

Raste Tomin klub

Upitan da li je razgovarao sa Vučićem, Todorović je rekao da je sa njim bio u kontaktu na sastanku tima za odbranu Šešelja i naveo da o zbivanjima povodom poteza Nikolića nisu mnogo razgovarali.

PRELIĆ SE PREDOMISLIO

Dobrislav Prelić iz Odžaka, koji je pristupio Nikolićevom poslaničkom klubu, predomislio se juče i vratio mandat SRS-u.

Prelić je rekao da je u Nikolićev klub prešao zbog „političkog neiskustva“. Kazao je da ga je Nikolić juče pozvao u podne u kancelariju i da je bio vrlo uzbuđen zbog toga što treba da razgovara sa Nikolićem i da je to za njega bila čast. Nikolić mu je, kako je rekao, objasnio da novi poslanički klub ostaje u okviru SRS-a i da će imati istu ideologiju.

- Međutim, danas sam shvatio da je sve to nemoguće i da sam napravio grešku i odlučio sam da vratim mandat, a na stranačkim organima je sada da odluče šta će da urade sa mojom ostavkom - rekao je Prelić.

RASCEP I U VRŠCU

Iz SRS-a u Vršcu isključeni su juče dosadašnji predsednik Okružnog odbora Jovan Daja, poslanik Predrag Mijatović i član odbora Milan Filipović, saopštio je tamošnji Opštinski odbor.

Razlog za njihovo isključenje je, navodi se u saopštenju, „izdaja ideologije stranke, antidržavno i antisrpsko delovanje i saradnja sa DS-om i tajkunima“.

TUČA RADIKALA U KIKINDI

Trojica bivših članova SRS-a Željko Z. (46), Jovan M. (47) i Milorad P. (42) juče po podne upali su u sedište kikindskih radikala i verbalno vređali prisutne, među kojima je bio i predsednik OO SRS-a Blagoje Krajinović. Zbog uzavrele atmosfere morala je da reaguje policija. Pretpostavlja se da je bivše članove SRS-a isprovocirala odluka Opštinskog odbora da podrži reformu stranke, stavove i politiku Tomislava Nikolića. Kikindski radikali su na redovnoj sednici, održanoj u ponedeljak, doneli odluku da zbog novonastale situacije od Predsedništva stranke, Centralne otadžbinske uprave i izvršnog odbora zatraže hitno zakazivanje vanrednog kongresa.

Okružni odbor SRS-a istog dana doneo je jednoglasnu odluku da podrži Tomislava Nikolića. Kikindski radikali ocenili su da Dragan Todorović, Vjerica Radeta i Nataša Jovanović zbog štete koju su naneli stranci više ne mogu da vode SRS.

Protiv trojice Kikinđana policija će podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. S. U.

Politički analitičar Zoran Stojiljković smatra da su šanse i jedne i druge strane mnogo bolje ako im se priključi Vučić.

- Vučić će biti visoko pozicioniran kome god da ode. Ipak, samo on zna gde će na kraju biti. U ovakvim sudbonosnim situacijama odlučuje „lična jednačina“ svakog političara, pa će i Vučić sam morati da izračuna gde će bolje proći - kaže Stojiljković.

Ishod sukoba među radikalima, uprkos svemu, neće rešiti samo Vučićeva odluka. Ništa manje odlučujuća neće biti ni bitka za mandate 18 poslanika SRS-a koji su stali na Nikolićevu stranu. NJihov broj je prvo porastao na 11, pa na 15 i na kraju na 19, ali se juče po podne smanjio na 18 jer se Dobrislav Prelić iz Odžaka pokolebao.

Iako je Todorović zapretio „odbeglima“ da će im SRS oduzeti mandate, Nikoliću se juče priključilo još osam poslanika - Borislav Pelević, Zoran Mašić, Milan Knežević, Zoran Antić, Saša Maksimović, Vučeta Tošković, Stefan Zankov, Dragan Čolić i LJiljana Miladinović.

Nikolić je održao juče i prvi sastanak novoformiranog kluba kome su, prvi put u istoriji parlamentarizma, prisustvovali novinari i snimatelji. Tom prilikom je rekao „svojima“ da nikome neće predavati „blanko ostavke“, jer nisu vezani zavetima. Očito, i u nameri da ih ohrabri, poručio im je:

- Mi danas nismo glasali za SSP, jer je stranka tako odlučila, a nismo želeli da nam se pripiše da smo napustili stranku kako bismo pomogli vladajućoj većini. Ubuduće, potpuno ste slobodni da pripremate svoje diskusije i zastupate probleme građana, da prozivate ministre i da na taj način pokažemo zašto nećemo da nas vode Todorović i Radeta.

Moguća nova stranka

Nikolić je obećao da će još jednom „pokušati da spase SRS“. Istovremeno je izneo pretpostavku da će sastanak Centralne otadžbinske uprave, koji je najavljen za petak, „biti apsolutni kraj članstva poslanika koji su formirali novi poslanički klub u SRS“.

- Pokušaću sve što je u mojoj moći da SRS dobije kongres, a ako ga ne bude - možda će Centralna otadžbinska uprava na kojoj će se razmatrati naše isključenje biti prilika da dozovemo pameti celu stranku. Ne bih vas stavljao na ovakav rizik da oni imaju vaše ostavke, ali za lokalnu samoupravu ne mogu da garantujem. Jedino ako baš ostanu potpuno gluvi na ono što je potrebno uraditi, bićemo prinuđeni da osnivamo novu stranku - kazao je Nikolić i ponovio da je još moguće sačuvati SRS.

On je rekao da će, ako formira novu stranku, sadašnja SRS nestati sa političke scene.

Nikolić je rekao da poslanici njegovog novog kluba nemaju problem u komunikaciji sa poslanicima SRS-a, ali da su oni dobili nalog da prestanu da komuniciraju sa njima.

Nikolić je naveo da je prestao da sluša naređenja Šešelja, ali da to ne mora da znači i da je izdao SRS.

- Kada mi bude dokazao da sam bilo šta izdao u politici i ideologiji stranke, neka mi se sudi - kazao je Nikolić.

Dodao je da će ponuditi saradnju narodnjačkom bloku jer su, kako je ocenio, sudbonosno vezani.

Izdajnici će morati...

Sa svoje strane, Todorović je juče demonstrirao uverenost da će poslanici SRS-a koji su se pridružili Nikoliću biti isključeni iz stranke. Već u petak, na sastanku Centralne otadžbinske uprave, na čijem će dnevnom redu biti „disciplinska odgovornost onih poslanika koji su izdali SRS“. Saopštio je i da će SRS, u skladu sa Ustavom i zakonom, zatražiti da poslanici koji su prešli u klub „Napred Srbijo“ vrate stranci mandate jer se tretiraju kao izdajnici.

On je potvrdio da su pojedini opštinski odbori već iz SRS-a isključili poslanike koji su pristupili novom poslaničkom klubu.

Predsednik Transparentnosti Srbija Vladimir Goati procenjuje, međutim, da Nikolićevi poslanici ne moraju da se plaše za svoje mandate jer ne postoji mogućnost da im ih SRS oduzme.

- U Ustavu imamo nakaradnu inovaciju da je poslanik slobodan da, po uslovima određenim zakonom, neopozivo stavi mandat na raspolaganje stranci na čiji je predlog izabran. Ali, taj zakon nikada nije usvojen. A da je usvojen, bila bi primenjena najnedemokratskija varijanta po kojoj bi poslanicima prestao mandat. Običaj deponovanja blanko ostavki je antidemokratski, a Nikolić je te ostavke, prema sopstvenom priznanju, još negde zaturio.

Vadikalski brod je jos uvek u olujnom moru a broj "izdajnika" raste svakim danom. Svi u stranci se cekajuci Godoa ("malog Vucka"), koji ce svojom odlukom da postane "izdajnik" ili ostane "posteni Vadikal" oznaciti valjda konacnu "pobedu", nekoga ili necega?!. Jedino mi nije jasno zasto i Toma ne dovede u svoje redove par "voodoo vraceva" koji mogu da pariraju vradzbinama onoj drugoj strani?. Time mislim na onu narodnu poslovicu "klin se klinom izbija", mada ovde kod "Vadikala" mozda je bolje reci "kum se kumom izbija". Zabava nije losa samo je malo tragikomicna kada covek pomisli da oni ucestvuju u rukovodjenu drzavom.

Mozda ce te interesovati sledeca istinita prica (novinski clanak ovde), a koja se odnosi na tvoje pisanje, uopste:

U zatvoru za maloletnike nasao se i mali, krzljavi Bendzamin. Svi su ga tukli. Jadnik je stalno plakao. Vlast zatvora odluci da ga izdvoje da pohadja osnovnu skolu van zatvora. Tako bi mali, zuti djacki autobus svaki dan ujutru stao pred kapiju zatvora da pokupi Bendzmina, a posle chasova bi ga vratili na isto mesto. Dani su prolazili, a mali Bendzamin bi svaki dan se vratio u zatvor - placuci. Ostali drugari (isti oni sto su ga ranije tukli) su ga zapitkivali, sta se desilo, zasto place. On bi im ispricao kako ga svi u skoli tuku kao magarca. Ovi njegovi drugari "losi momci" odluce da se osvete, iskradu se ispod zice, odu u dvoriste skole i pretuku siledzije, koje je Bendzmin oznacio. Mozes da zamislis koliko su losi momci bili jaci - tuca, nasilje im je vec bila postala "profesija".

Stvorio se skandal, novine pisu, traze stroge mere, da se zastite njihova deca od zlikovaca, zatvorskih kabadahija. Sef zatvora organizuje sastanak sa svim izgrednicima. "Sve mi je jasno, ali jednu stvar ne razumem - vi ste ga svaki dan tukli, kao magarca, morali smo da ga izdvojimo od vas, sad ga i druga deca tuku, zasto ste morali da bezite van i da njih tucete sto su mu radili ISTO STO STE MU I VI RADILI" , upita ih sef zatvora.

"Jeste", odgovori mu jedan decak-zatvorenik, "ali MI GA TUCEMO KAO NASHEG BENDZAMINA"!

,,Probajte ovde da pocepate Republikance ili Demokrate . Dve stranke pokrivaju 95% glasaca ...Pitam vas gde to [i kako }ima vise demokratije ?

Najveca stranka u Srbiji se cepa na dva edla , pa ce mozda na cetiri itd ...Lepa pobeda [ znate cija] i sigurno samo KRATKOROCNA .

Ako "evropejci " narocito mladji ne pocnu na vreme ucenje kineskog jezika , mnogo ce se kajati .Jer, mozda nije bas uvek moguce olako menjati partijske boje ----------

MUKA MI JE OD BIVSIH CLANOVA KOMUNISTICKE PARTIJE NA FUNKCIONERSKIM MESTIMA ...JOS UVEK ---ENO IH I U MINIST IINOST POSLOVA ,

E moj Bjelicu ovdje ljudi drze do sebe,svoje zemlje, vjere,stranke,ustvari svega sto je njihovo,a ima li ista sveto ovima u Srbiji, od Otadzbine,Crkve, vjere,familije, bilo cega,sem dolara za koji ce i djecu prodati, onda nema sta ikoga da cudi sto je Nikolic do juce tako napadao Dacica(braca po karakteru) i SSP ( a danas postao njegov veliki zagovornik ).Mislim da je to (za dolar sve) najveci uzrok propasti i drzave i crkve i cjelokupnog naroda!!

Сумњиви су параметри на основу којих треба да се определи Александар Вучић, а сумњиво је и ово оклевање или „оклевање“. Како један „аналитичар“ рече „Вучић ће морати да израчуна где ће боље проћи“. По моме виђењу, ако Вучић оде у табор Томислава Николића односно у табор коме се приклонио Николић, а то је табор који једно прича ради народа а друго ради по налогу моћног Запада, онда ће Вучић добро проћи на материјалном плану, али неће бити оно што је био, биће само број у томе табору, и то ће се врло брзо показати. И у случају одласка Вучића од изворне СРС, ова странка ће опстати на политичкој сцени Србије, и то успешно. Превазићи ће они и овај талас удара на Странку, и повратиће се. Ако Вучић остане у изворној СРС онда ће бити оно што је био и имати политичку будућност.

Контра обавештајна служба Одсека за дијаспору Србије Земље Хероја - Патриотски Покрет, дошла је до следећих информација из поузданих извора од своје обавештајне кртице у редовима ЛДП-а: 1) Г. Томислав Николић је био годинама под претњама Шешељевих мафијаша да ће му ликвидирати породицу па је стога држао велику Шешељеву уметничку слику са ордењем у вредности од неколико тисућа еура у својој кући као и у службеним просторијама, поред ношења беџа Црвеног Војводе на реверу свог сакоа, и поред ње (и са беџевима) се фотографисао за дневну штампу и остале визуелне мас медије како му шешељевска клика не би нанела несагледиве последице по територијални интегритет незаштићене обитељи. Ипак, г. Николић је, на основу сведочења заштићеног сведока (комшије илити суседа), редовно након одласка ТВ и других мас-медијалних екипа након његовог фотографисања поред Шешељеве слике на зиду, тј. беџа на реверу свог скромног радничког сакоа, исте (слику и беџ) окретао наопако и љубио слику Хавијара Солане - великог пријатеља Српства и утирача пута Србије и свеколиког светосавског српског народа у дешешељевизирану Еуропу. 2) У Хртковцима за време Домовинског рата Г. Николић је кришом, да га не види шешељевска рашчупана банда (са српским империјалистичко-шовинистичким двоглавим орловима на примитивним сеоским балканским шајкачама), доносио храну и освежавајуће напитке унесрећеним хрватским цивилима и тако је зарадио додатних 20 поена за номинацију за почасног грађанина села Хртковци. 3) Г. Николић је кључна фигура која је одиграла улогу Тројанског коња у обитељи Шешељ за време газдиног боравка на службеном путу у иноземству (у Схевенингену) по питању ослобађања обитељи од брачних стега херцеговачког манијака тако да ће управо захваљујући Г. Николићу следећа етапа у дешешељизацији оковане Србије у херцеговачке ланце бити подношење захтева за бракоразводну парницу од стране Госпође Јадранке (бивше Шешељ) као и одрицање од рођеног оца Шешељевих синова који су све ове године боравка поред оца остали ментално-едуковани ментоли обзиром да им херцеговачки манијак није дозвољавао да стекну праву представу о Соланиној Еуропи већ их је кљукао народно-јуначким пјесмама (уз деградиране гусле) о Боју на Косову и страдању Мајке Југовића. Стога ће Брисел до 2010. г. уложити на Николићеву иницијативу 5 милијуна еура за надобразбену конструкцију обитељи Шешељ-јуниори. 4) Ускоро излазе из штампе у издању Б92-Пресс Унити Боокс Г. Николићеви мемоари под насловом: "Ја, деценијска жртва Шешељевог смрадикализма" у којој ће бити изнета права истина о повесном смрадикализму и футуристичке перспективе изласка Еуропејске Србије на једино исправан интеграционистички пут соланизаторско панеуропејско-еуроатлантистичких дешешељизираних слободних светских нација. Ко је гласао за Еуропејску Србију (у границама Београдског Пашалука) дотичне Мемоаре добија са 50% попуста. Претплата је у току. Владислав Б. Сотировић (www.freewebs.com/ovsiste), Руководилац Одсека за Дијаспору, Патриотског Покрета Србије Земље Хероја (www.srbijazemljaheroja.com)

Sa velikom zadovoljstvom konstatujem da ste ispunili u potpunosti uslove za "Odmaranje" na neodredjeno vreme u Odmaralistu za BPO (Bolno poremecene osobe)- Odeljenje neuropsihijatrije?! G-dine Sotirovicu, nadam se da cete biti dovoljno disciplinovan i da cete saradjivati sa osobljem koje tu radi (pocevsi od glavnog doktora pa sve do med.sestre),jer je to za vase dobro i u Vas interes.

Obavestenje:

Mi iz Pokreta Srbija Zemlja Heroja nemamo

veze sa ovim navedenim izjavama doticnog Vladislava Sotirovica

koje su po nasem saznanju izmisljenje.

Sotirovicu,preverantu jedan,vidis li sta pisu o tebi ovi tvoji iz Dijaspore.Koga bre lazes,mislis da ce ti neko poverovati?! Varas se, ti si jedna obicna pijandura-ludak koji uziva sa izmisljotinama. Ziva si prevara bre...

Problem SRS je da im je srz rukovodstvo bivshi komunisti. Razlika izmedju demokratije i komunizma (socijalizma) najbolje se ogleda u tranziciji rukovodstva. Potsetite se kako je prosao Stambolic. I danas se oseca ista praksa, kako novinar rece u drugom danasnjem clanku ovde, SVE stranke u Srbiji su vozdovske, vodje stvore kult oko sebe i smatraju se NEZAMENLJIVIM. Nikolic kaze da je "prestao da SLUSA Seselja!" Sluga, gradjevinski tehnicar po zanimanju, se pobunio i hoce da smeni svog gospodara. Radi se o najvecoj stranci. Ako ona nije demokratska unutar svoje structure, zamislite tek za kakvo se drustvo oni zalazu, kakav zivot planiraju za narod? A gde su "mladi lavovi"? Gde je Vucic, koji je dokazao da je cisti patriota, ali NOVOG/NEKOMUSTICKOG KOVA, na nacin kako je formirao koaliciju sa SPS-DSS-NS u Beogradu, koja je bila toliko jaka da je odolevala i posto su SPS lideri formirali Cvetkovic-Dacek vladu? Kad kazem, gde je Vucic, ne mislim na koju stranu ce se privoleti, vec mislim da on i slichni treba da insistirsju na VANREDNOM kongresu (opet taj ostatak komunizma), na kome bi prva tacka bila da se kongres promeni u skupstinu, pa tek onda da se krene napred. Ovako, u nedostatku demokratskih uslova unutar partije, jedini nacin da smenis lidere je ili da ih ubijes ili da osnujes jos jednu novu stranku!

U zadnje vreme imamo dva druga primera u svetu kako se semi-komunizam odrzava prilagodjavanjem ka demokratiji. U Rusiji Putin je #1 covek iako je sisao na nizu funkciju! U Kini su demokratizovali-privatizovali veci deo privrede, a zadrzali komunisticko rukovodsko-sistem bar u formi. Naime novi GeneralniSekretar KP, koji je u 50-im (mladic za komunisticke vodje) je smenio starog u 70im godinama, MIRNO bez skandala tipa kakav je Nikolic orkestrirao.

Nikad nije dobro slepo kopirati americko, nemacko, englesko, rusko iskustvo, stvari uvek treba da su prilagodjene sopstvenoj istoriji, kulturi. Na drugoj strani treba biti svestan da se budale uce na svojim greskama, a pametni ljudi uce na tudjim greskama.

Ako se stvore demokratski uslovi na novoj SKUPSTINI SRS, ubedjen sam da bi se takav skup zahvalio i Seselju i Nikolicu, i da bi konstatovao da je vreme da se krene dalje u buducnost sa svezim, pametnim, karizmaticnim MLADIM ljudima, kojima Srbija nije nista manje na srcu nego sto je Seselju i Nikolicu. Moze Nikolic da se koprca, moze Sesselj da pokusa da direktivama iz Haga odrzava poslusnost, to moze samo da prolonira AGONIJU, prava promena se zove VUCIC, RADETA, MAJA GOJKOVIC i ostali, koji ce preuzeti i modernizovati ovu fantasticnu stranku i omoguciti da u tandemu sa DSS-NS pobede na sledecim izborima i sto je vaznije da onemoguce legalizovanje bombardovanja i otimanja Kosova (svesni da se radi o sustini bica svih nas i dugom putu).

Ne mogu da razumijem kad neko insistira da dokaze da je neki od rukovodioca danasnjih stranka bio komunista, kao da je to neki dokaz da mu se ne moze vjerovat.

Istina je da su oni komunisti, koji su zgrabili vlast 1945 bili ,ne samo fanaticni ,nego i poprilicno zlikovci (Tito &Co), ali od tada je vec proslo vise od pola vijeka. Ljudi koji su imali tad oko tridest godina ,sad imaju (ako su uopste zivi) preko devedeset godina. Yugoslavija je bila komunisticka zemlja preko pola vijeka sto se normalno racuna kao ledna citava generacija. Jeli neko cudo da je narod bio vaspitan da vjeruje u marksizam, i da je bilo mnogo i naivnih, pored oportunista, koji su se zaveli sa tim glupim idealizmom.

Stara anti-komunisticka diaspora (kojoj autor pripada), je izgubila kompas poslije propada komunizma, Odjedanput je postala izlisna, ali zedj za osvetom je prezivjeo (skoro je sigurno kad se neko sad prsi kao anti-komunista da je neko iz stare generacije) .

U situaciji u kojoj se Srbi nalaze, bi trebalo da bude najmanje vazno dali su Draskovic, Djindjic, Tadic ili Seselj bili nekad clanovi komunisticke partije. Daleko je vaznije kakav su stav ovi ljudi imali prema agresiji zapada prema Srbima (koja jos uvijek traje).

Vremena su se promijenila, sad oportunisti nijesu komunisti, nego evropejski demokrati.

Najzad smo dobili pravu sliku clanova SRS.Do sada su vredjali sve oko sebe .kleli .nazivali kojekavim imenima. a sada su poceli sami sebe da vredaju, kunu, da se dele ko jetrve. Ali sta se moglo i ocekivati . Sada su sve pokazali, I Inteligenciju ,i kulturu i postovanje drugih a za postenje cemo da cujemo .Klupce ili ogromno klube je pocelo da se odmotava.Uzmite snimke sa sednica i pogledajte snimke, kako ste se ponasali ,pocev od vredjanja pa do kletvi.Sada ste u velikoj reci NIL pa se jedite.A pustite snimke Gospodina Tadica roden je da bude predsednik,jedne drzave.Nije zeleo na nijednu vasu provokaciju da reaguje ostao je dosledan.Jadani su oni koji su glasali za vas , ali srecni ostali ,da niste pobedili .Neko ce da se sada sladi pogotovu Zapad jer vas nikada nisu akceptirali.

Са моралног становишта Тома Николић је направио неопростиву грешку вероватно се састајући са Тадићем без ичијег знања и одобрења из СРС. И по његовим изјавама индиректно се да закључити да је то истина. Сам је на себе преузео одговорност да се састане с Тадићем, главним лиферантом српских страдалника попут Радована Караџића у хашке казамате где се суди само Србима, док се зликовци попут Харадинаја, Орића, Тачија, Чекуа и осталих, пуштају на слободу због наводног недостатка доказа. Мада су докази, свaком нормалном и моралном човеку, више него очигледни: рецимо опустошено је преко 130 села у околини Братунца, Скелана и Хан Пијеска, невино је побијено преко 3300 Срба на тим просторима. И дан данас толике унесрећене породице са Косова безуспешно покушавају, обраћајући се толико пута, како се испоставило глувим и слепим државним органима, да се нађу њихови нестали на Косову, у БиХ и Хрватској. Само са Косова несталих је преко 1500. Ко је онда извршио толике чудовишне злочине - нормалан се човек мора запитати?

Пратим овдашње странке од њиховог оснивања и после толико година сам закључио да је једино СРС права странка која принципијелно држи до морала. Друге странке са њиховим челним људима се нажалост не могу тиме похвалити. Зар је морално ићи у ЕУ после свих злодела које је та иста ЕУ починила према Србима? За сваког моралног човека неморална је и помисао да се, без Косова, без обештећења огромне нанијете ратне штете Србима као последице агресије већине чланица ЕУ које су учествовале у бесомучном бомбардовању СР Југославије 1999.г. у саставу агресорског НАТО пакта на челу са САД, иде у ЕУ.

Стање морала у скоро свим овдашнњим странкама, изузев СРС, је поражавајуће. Да постоји српска национална елита састављена, пре свега од високо моралних људи, у овим тешким временима први би јој задатак био да се позабави анализом стања оштег морала како главних политичкичких субјеката тако и народа. Анализа би сигурно била поражавајућа. Од једне такве анализе се мора кад тад, боље чим пре, поћи и морају се усвојити програми и начини како поправити постојеће опше стање морала. Морал је заборављена реч код већине овдашнњих политичара а богме и код доброг дела народа!

Нимало не држим до наручених којекавих анализа морално проблематичних назови аналатичара, од којих се неки од њих не устручавају од ликовања уз истовремено роњење крокодилских суза, а све с њиховим тобож "забринутим" питањима шта ће бити са СРС после оставке Т. Николића на његове функције.

Добро ће бити с СРС! Биће још јача и већа! Она је и пре имала сличних проблема, с члановима истог или сличног моралног профила, које је на исправан начин решавала и ваљда је и стога постала најјача странка у земљи. Чланова као што су Николић и његови истомишљеници треба се чим пре решити, јер су коначно показали какви су. Такви би за лични рачун учинили и гору ствар. Кога нема без њега се мора и море, поготово када се ради о неморалним појединцима. А ваља се подсетити и народне изреке „човек је најквaрљивија

роба“. Човек без морала је нула нулисима!

Хвала на уступљеном простору!

Радисав.

Au, vaspadose se vadikali. Ko bi to vekao, ja mislio da ce pvvo da se vaspadne DSS na zute demokvate i na cvne vadikale...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.