Osumnjičeni za organizovanje puta

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 24.Okt.2009, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za organizovanje puta

Priština -- Policija je identifikovala više osumnjičenih za organizovanje putovanja grupe građana Kosova za koje se sumnja da su se udavili u Tisi, piše "Koha ditore".

"Bazirajući se na izjavama članova porodica koje su izgubile svoje srodnike, istražni organi policije Kosova su identifikovali više od pet osoba iz Prištine i Podujeva za koje se sumnja da su organizovali tragično putovanje", rekli su anonimni izvori tog dnevnika iz policije Kosova.

Oni su, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi taj list, naveli da se "istraga nastavlja i da policija sumnja da se radi o širokoj mreži trgovine ljudima iz Prištine i Podujeva, koji su povezani i sa nekim osumnjičenima iz Srbije.

Saučešće Fatmira Sejdijua

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiju izrazio je saučešće porodicama koje su izgubile svoje rođake koji se utopili u reci Tisi.

U telegramu saučešća Sejdiju je naveo da su institucije Kosova u stalnim kontaktima sa nadležnima za rasvetljavanje okolnosti tog događaja. On se nada da su osobe koje su putovale sa poginulima žive.

"Verujemo da su svi putnici imali pasoše Srbije", rekli su izvori, a prenosi list "Kohe ditore".

Zvanično, policija Kosova je potvrdila da je dobila zahtev o saradnji od nacionalne kancelarije Interpola Mađarske, za identifikaciju nekoliko osoba za koje se sumnja da su povezani sa ovim slučajem i koji su sa Kosova.

Predstavnici policije Kosova najavili su da će uskoro u Mađarsku poslati jednu ekipu koja će se uključiti u istragu.

"U saradnji sa mađarskim zvaničnicima i preko diplomatskih kanala, policija Kosova planira da pošalje svoje istraživače u Mađarsku. Planira se da najpre idu dva policijska zvaničnika i tužilac koji vodi slučaj", rekao je danas šef kancelarije za informasanje u policiji Kosova Baki Kelani.

U međuvremenu policija Kosova nastavlja i istragu na Kosovu i traga za osumnjičenima koji mogu imati veze sa ovim slučajem.

"Policija Kosova, u saradnji sa specijalnim tužilaštvom je preduzela sve neophodne mere da identifikuje osumnjičene u vezi sa ovim slučajem", rekao je Kelani.

Misija Evropske unije na Kosovu potvrdila je ranije da se uključila u istragu jer se sumnja da je reč o krijumčarenju ljudima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lov na krijumčare

Izvor: Večernje novosti, 24.Okt.2009

Još se traže organizatori ilegalnog prelaska grupe Albanaca u Mađarsku preko Tise. Od ukupno 15 stradalih, do sada su pronađena tri tela - dva u Srbiji i jedno u Mađarskoj.

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.