Izvor: B92, 13.Apr.2010, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen zbog zločina u Bihaću

Sarajevo -- Sud u Sarajevu je, zbog zločina protiv ratnih zarobljenika i civila u okrugu Bihać, na 18 godina zatvora osudio Sulju Karajića.

Karajić je kao pripadnik Petog korpusa Armije BiH osuđen za ubistva, nečovečno postupanje, protivzakonito zatvaranje, nanošenje povreda telesnog integriteta nad civilima i bivšim pripadnicima Narodne odbrane Autonomne pokrajine Zapadna Bosna.

Karajić je za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika osuđen na 14, a zbog ratnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zločina protiv civilnog stanovništva na 11 godina zatvora, te mu je Sud izrekao jedinstvenu kaznu od 18 godina zatvora.

On je optužen za ubistvo Amira Karajića u augustu 1994. godine, kao i za ubistvo još jednog pripadnika Narodne odbrane Autonomne pokrajine Zapadna Bosne.

Osuđen je i zbog toga što je u decembru 1994. godine privodio i naredio podređenima da privode civile za koje je pretpostavljao da podržavaju ideju Autonomne pokrajine Zapadna Bosna u prostorije osnovne škole u Todorovskoj Slapnici, gde su neki ubijeni, a neki podvrgnuti torturi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.