Izvor: B92, 01.Dec.2010, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštra rasprava o stanju u Kraljevu

Beograd -- Zasedanje parlamenta obeležila rasprava o situaciji u Kraljevu između lidera NS Velimira Ilića i koordinatora za pomoć Kraljevu, ministra Milana Markovića.

Skupština nastavila rad raspravom o izmenama Zakona o državnoj upravi kojima se predviđa primena informacionih tehnologija, ali je rasprava skrenula u drugom smeru.

"Što ne radite, što to ne rešite tamo? Ljudi vam spavaju po šatorima, a sneg pada a samo ste pravili ovih dana zapisnike i tobože >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počinjete za neki dan montažne kuće", započeo je Ilić.

"Pa što niste do sad napravili montažne kuće? Koliko ste imali vremena? Koliko ste imali para na računu koje je davala Srbija za Kraljevo, a ne vi? Vi ste imali dobit u Vladi, vi ste više uzeli od PDV-a nego što ste do sad uložili u Kraljevo? Kako je moguće da škole ne rade, kako je moguće da ih do sad niste popravili i doveli u funkciju", zapitao je Ilić.

Marković je odgovorio da postoje procedure.

"Ne može to na o-ruk. Ne mogu ja sad da dođem, danas zemljotres, sutra se zidaju kuće, ne znam šta. postoje procedure koje moraju da se ispoštuju. Postoji nešto što se zove inženjering, to su građevinske struke. Moraju oni da utvrde na 16.000 objekata štetu, moraju da se rade projekti, znači ima crtež, projekat, kako-šta. Ja sam pravnik, to ne znam, ali postoji to, verujte", rekao je ministar.

"Prema tome sve ima svoje vreme, svoju proceduru. Ja sam spreman svaku odgovornost da ponesem, gospodine Iliću", naveo je Marković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.