Izvor: B92, 08.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka ministra zbog udesa

Novi Sad -- Ministar privrede Vojvodine Jovan Vujičić podneo je neopozivu ostavku zbog saobraćajne nesreće.

Vujičić je naveo da ostavku podnosi zbog saobraćajne nezgode koja se za vikend dogodila u Kuli. U nesreći je stradao jedan mladić, u udesu je učestvovao Vujičićev službeni automobil, a u njemu je bio i ministar. ''Zbog tog tragičnog događaja podnosim neopozivu ostavku jer kao član Vlade Vojvodine osećam izuzetno visok stepen odgovornosti prema funkciji koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam do danas vršio'', rekao je Vujičić.

Premijer Bojan Pajtić je prihvatio je ostavku, a do izbora novog ministra tu funkciju vršiće pomoćnik sa ovlašćenjima zamenika Hajnalka Klebečko Makai.

Čupić: Moralan čin

Profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić kaže da je Vujičićeva ostavka moralan čin. "Do sada su se ministri neodgovorno ponašali i nije im padalo napamet da podnesu ostavku. Očekujem da će ova ostavka označiti početak uspostavljanja novog principa u političkom životu", kaže Čupić, javlja Beta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.