Osnovan Pokret Bogata Srbija

Izvor: B92, 22.Jan.2011, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovan Pokret "Bogata Srbija"

Beograd -- Cilj Pokreta "Bogata Srbija" je učešće u budućoj vladi, potrebna drugačija agrarna politika koja će Srbiju izvesti iz siromaštva, rekao Zaharije Trnavčević.

On je rekao da će, uz podršku građana, "Bogata Srbija" postati jaka parlamentarna stranka sa deset do 15 poslanika i da će u budućoj vladi igrati značajnu ulogu.

"Naš je cilj da dobijemo nove upravljače koji će da utvrde agrarnu politiku i strategiju, kao i agrarni budžet koji će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bar tri puta veći od sadašnjih 2,5 odsto udela u budžetu", rekao je Trnavčević.

Kako je rekao predsednik Inicijativnog odbora pokreta koji okuplja poljoprivrednike i privrednike, vlada bi trebalo da obezbedi i jeftinije poljoprivredne kredite i da pomogne ujedinjavanje poljoprivrednika u zadruge i druge organizacije, jer je to, kako je naveo, jedini način da budu uspešni.

On je kazao da srpska sela nikada nisu bila siromašnija, ali da Srbija može biti bogata, razvijena evropska zemlja sa vladom koja će poštovati građane.

"Bilo koja zemlja bogata je onoliko koliko su produktivni njeni građani", rekao je Trnavčević i dodao da je cilj pokreta da se produktivnost poveća i dovede na evropski nivo kao i da se usvoje nova znanja.

Trnavčević je kazao da okosnicu pokreta čine poljoprivrednici i privrednici, naučni radnici, agronomi i da očekuje veliku podršku građana.

Trnavčević je naveo da u Srbiji ima oko 700.000 nezaposlenih, još više ljudi koji su na ivici egzistencije i oko 150.000 građana koji se hrane u narodnim kuhinjama.

"Učinak sadašnje vlade pokazuju ovi podaci i došao je trenutak da uzmemo sudbinu u svoje ruke", rekao je Trnavčević.

On je kazao da ni vladajuće stranke ni opoziciju ne vidi kao konkurenciju.

"Oni nisu naša ciljna grupa, već građani koji žele da upravljaju svojom sudbinom", rekao je Trnavčević.

Na današnjoj osnivačkoj skupštini biće usvojen program i statut i izabrano rukovodstvo pokreta.

Zaharije Trnavčević, koji je bio dugogodišnji član Demokratske stranke, napustio je tu stranku u novembru prošle godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.