Osmi dan bez telefona

Izvor: S media, 29.Apr.2010, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmi dan bez telefona

Srbi sa Kosova i Metohije su 8 dan bez telefona, a bazne stanice nisu krenule sa radom jer nismo mogli da otklonimo kvarove za ovih nekoliko dana. Traži se tehničko rešenje koje mora biti zasnovano na političkom dogovoru – rekao je za Radio S državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović.

Ivanović ističe da ministarstvo komunicira sa Briselom i evropskim zemljama koje imaju veliki uticaj na međunarodnu misiju na Kosovo povodom onesposobljavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << predajnika mobilnih operatera iz Srbije na području Kosova i Metohije od strane kosovske Regulativne uprave za telekomunikacije.

- Druga naša komunikacija ide i prema Međunarodnoj asocijaciji za telekomunikacije od koje tražimo pravnu zaštitu, jer Srbija jeste članica, a privremene institucije sa Kosova nisu članice te asocijacije. U svakom slučaju njihova pravna pomoć je za nas od velikog značaja. Treća naša komunikacija je u popravci kako bismo neke delove Kosova i Metohije uključili i u tom smislu su popravljene bazne stanice u Štrpcu i u Ostojanu tako da sada najveći deo Ostojanske doline ima. Bitno je da omogućimo minimalnu komunikaciju kako bi ljudima mogli dati priliku da zovu, ako je to poreba lekara, policijsku stanicu, vatrogasce a to su hitni pozivi - rekao je Ivanović.



Protivimo se odluci KFOR-a


Povodom odluke Kfora da juče prepusti Kosovskoj policijskoj službi kontrolu granice sa Albanijom Oliver Ivanović je istakao da se protivi takvoj odluci.

- Mi se apsolutno protivimo kada Kejfor prenosi ovlašćenja nekritički na privremene institucije, a Kosovska policijska služba je privremena institucija. Oni su se odlučili da to urade onog trenutka kada su pomislili da je pažnja usmerena na drugoj strani pitanjem telefonije i nećemo primetiti tako nešto.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Ivanović: Pasoši na Kosovu bi bili izvor nereda i nestabilnosti

Izvor: EMportal, 30.Apr.2010, 13:57

Uvođenje obaveze da građani Srbije samo s pasošem mogu da uđu na Kosovo bi moglo da izazove veliku nestabilnost i nerede i na administrativnoj liniji, ali i na Kosov, rekao je za Emg.rs državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.