Izvor: B92, 23.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmanović: Očekujem sankcije za RS

Banjaluka -- Potpredsednik RS Adil Osmanović očekuje da Karla del Ponte optuži institucije RS za ometanje saradnje s Tribunalom.

Osmanović je za sarajevski "Dnevni avaz" rekao da očekuje oštre sankcije jer je dosadašnja praksa pokazala da institucije Republike Srpske izvršavaju svoje obaveze jedino kada imaju najave ozbiljnih sankcija ili kada bivaju sankcionisani pojedinci.

On je rekao da se u RS nastavlja praksa putovanja u Beograd, kuda se ide po mišljenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Ako neko očekuje da se s premijerom Vlade Srbije Vojislavom Koštunicom može popraviti saradnja s Hagom, u zabludi je. Očigledno je da upravo Koštunica vrši najveće ometanje", rekao je on.

Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte u utorak podnosi godišnji izveštaj Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, a značajan deo izveštaja biće posvećen saradnji Srbije i Crne Gore s tim sudom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.