Izvor: B92, 24.Apr.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen portparol JUL-a

Požarevac -- Bivši portparola JUL-a i savezni sekretar za informisanje Ivana Markovića oslobođen oputužbi za klevetu po tužbi koju je protiv njega podneo član "Otpora" Momčilo Veljković.

U svojstvu portparola JUL-a, Marković je u maju 2000. godine Veljkovića javno nazivao "stranim plaćenikom, članom Hitler-jugend organizacije, psihijatrijskim slučajem, delinkventnom ličnošću" i optuživao ga za pokušaj ubistva mladog člana JUL-a Milana Lazića.

Ta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjava usledila je nakon fizičkog obračuna između sina bivšeg jugoslovenskog predsednika Marka Miloševića i njegovih saradnika s trojicom požarevačkih otporaša u centru grada.

Veće sudije Darinke Jorgovanović je u presudi zakjučilo da je Ivan Marković u osudi događaja prenosio stavove JUL-a, partije koja je mogla da se ogradi od njegovih izjava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.