Oslobođen izborni materijal

Izvor: B92, 02.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Oslobođen" izborni materijal

(FoNet)

Kosovska Mitrovica -- Predstavnici UNMIK carine saopštili su danas da izborni materijal koji je juče zaplenjen nema carinsku vrednost i da je "oslobođen".

Međutim, predstavnici Republičke izborne komisije još nisu preuzeli materijal namenjen za sprovođenje izbora 1. maja u opštinama Peć i Lipljan. Portparol UNMIK carine Adriatik Staviljeci izjavio je da je ustanovljeno da izborni materijal koji je juče zaplenjen nema carinsku vrednost i da je "oslobođen".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Staviljeci nije mogao da potvrdi da je materijal predat onim ljudima od kojih je juče oduzet.

Savetnik u radnom telu RIK-a za Kosovo i Metohiju Ljubiša Maravić izjavio je da u RIK-u do danas u podne nisu obavešteni da li je materijal predat nadležnima u opštinama Lipljan i Peć.

"Najodgovorniji ljudi u opštini Lipljan su me obavestili da nikakve informacije od UNMIK carine nisu dobili da bi preuzeli materijal koji je juče oduzet", rekao je Maravić.

On je kazao da je UNMIK carina u južnom delu Kosovske Mitrovice juče oduzela 28 kutija izbornog materijala za opštine Lipljan i Peć, 27 običnih kartonskih paravana, 27 sprejeva koji služe za identifikaciju birača, 27 uputstava o radu biračkih odbora, 27 UV-lampi i 112 običnih baterija od 1,5 volti koje služe za rad lampi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.