Oslabljen integritet policije u Srbiji

Izvor: EurActiv Srbija, 13.Dec.2016, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslabljen integritet policije u Srbiji

Integritet policije u Srbiji oslabljen je zbog njene politizacije, nesrazmere izmedju visoke percepcije gradjana o korupciji u toj službi i malog broja krivičnih prijava protiv policajaca, kao i zbog nemogućnosti saznavanja sudskog epiloga tih prijava, pokazuju rezultati 13. decembra predstavljenog istraživanja Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP). Iz BCBP upozoravaju da je ostvarivanje ciljeva javne bezbednosti ugroženo "socijalnim karakterom" budžeta MUP-a i navode da je 83% budžeta za 2017. predvidjeno za zarade i socijalna davanja, oko 14% na tekuće održavanje a samo do 2,5% na opremanje policije.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

BEOGRADSKI CENTAR ZA BEZBEDNOSNU POLITIKU: Sve slabiji integritet srpske policije

Izvor: Kurir, 13.Dec.2016

...Iz BCBP upozoravaju da je ostvarivanje ciljeva javne bezbednosti ugroženo "socijalnim karakterom" budžeta MUP-a i navode da je 83% budžeta za 2017 predviđeno za zarade i socijalna davanja, oko 14% na tekuće održavanje a samo do 2,5% na opremanje policije Prema rečima istraživača tog centra...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.